Indre Fosen kommune trer i kraft 1. januar 2018. Bolås presenterte torsdag disse kommunalsjefene:

  • Arealsjef: Siri Vannebo

  • Helse- og omsorgssjef: Hilde Anhanger Karlsen

  • Kultursjef: Kine Larsen Kimo

  • Leder Fosen IKT: Robert Karlsen

  • Oppvekstsjef: Finn Yngvar Benestad

  • Personal- og kommunikasjonssjef: Ola Andreas Stavne

  • Økonomisjef: Ørjan Dahl

Kommuneadvokat

Kai Terje Dretvik skal etter planen gå inn i stillingen som kommuneadvokat i den nye kommunen. Dretvik har frem til sammenslåingen permisjon fra rådmannsjobben i Leksvik. Det var fellesnemda som i møte 25. juni 2015 vedtok at Vigdis Bolås skulle bli rådmann i Indre Fosen kommune og Dretvik kommuneadvokat. Torsdag presenterte altså Bolås resten av kommuneledelsen.

- Synd

Leksvikpolitikerne synes det er synd at innslaget av leksværinger i ledergruppen for Indre Fosen kommune er så lavt.

- Det var to stillinger det var konkurranse om, og det var fire kandidater til stillingene. De har vært inne til personlighetstest og dybdesamtaler. De tillitsvalgte i Rissa og Leksvik har vært med i prosessen, og jeg føler meg trygg på at vi har satt sammen en god ledergruppe, sa prosjektleder Vigdis Bolås da hun presenterte den nye ledergruppen for Indre Fosen kommune i Fellesnemndas møte torsdag.

- Det er synd at det ble slik. Men jeg synes prosjektleder Vigdis Bolås redegjorde godt for prosessen som har vært. Jeg har ingen grunn til å tro at noen er forfordelt, og de tillitsvalgte har vært med på prosessen, sier Line Marie Rosvold Abel fra Leksvik Venstre etter at Bolås presenterte den nye ledergruppen.

Knut Ola Vang, Leksvik Ap, skulle også gjerne sett at sammensettingen i ledergruppen hadde vært annerledes.

- Jeg skulle gjerne sett en annen fordeling, men jeg har tiltro at de beste er valgt. Vi politikere må forholde oss til de valgene rådmannen har gjort. Og folk bør merke seg at det bare var to stillinger det var kamp om. Vi må også merke oss at de tillitsvalgte har vært enige i de valgene som er gjort, sier Vang.

Vigdis Bolås fungerer som rådmann i både Leksvik og Rissa frem til sammenslåingen trer i kraft. Foto: Knut Inge Blix Furseth
Line Marie Rosvold Abel (V). Foto: Knut Inge Blix Furuseth
Knut Ola Vang (Ap). Foto: Knut Inge Blix Furuseth