Saken har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

Det er imidlertid ventet at aktor vil legge ned en langt lavere påstand om straff.

Stjal 12 våpen

Det var i slutten av februar i fjor at det ble begått innbrudd hos Fosen krigshistoriske samlinger på Austrått fort i Ørland. I alt 12 våpen ble stjålet: Én MG3, tre Stengun maskinpistoler, sju pistoler og én Schmeisser maskinpistol. En mann i slutten av 20-årene ble pågrepet om kvelden samme dag. Han hjalp selv politiet med å finne våpnene som var «gjemt» i terrenget ved Austrått fort.

- Impulshandling

Mannen har i avhør erkjent forholdet han var siktet for. Politiet forsøkte også å finne motivet bak innbruddet og våpentyveriet.

- Han beskriver det selv som en impulshandling. Han sier at dette ikke var noen planlagt handling. Det er ingenting som tyder på at våpnene skulle benyttes i en straffbar handling, sa etterforskningsleder Roy Hoøen til Fosna-Folket i mars i fjor.

Uforbeholden tilståelse

Saken blir nå behandlet som en tilståelsesdom i Fosen tingrett. Det innebærer at siktede gir en uforbeholden tilståelse etter siktelsen. Det blir heller ikke tatt ut tiltalebeslutning.

- Siktede har erkjent det han er anklaget for, sier politiadvokat Maria Evenseth ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Henlagt

I mars i fjor ble en mann i 30-årene siktet for medvirkning til våpentyveriet. Mannen nektet for dette i avhør med politiet. Saken mot mannen er nå henlagt som «intet straffbart forhold anses bevist».

- Vi tror helt enkelt at han ikke har gjort noe galt, opplyser politiadvokat Evenseth.