Tre miljøfyrtårn i Åfjord

I vinter bestemte Åfjord kommune seg for å bli med i stiftelsen Miljøfyrtårn. Ifølge stiftelsen selv betyr det å forplikte seg til å ta miljøansvar i praksis.

F.v. Tore Løkke, Gro Hilde Kvernland og Helge Stjern fikk i dag overlevert de synlige bevisene på at Vinmonopolet, og entreprenørene Tore Løkke A/S og Stjern A/S, kvalifiserer til å kalle seg miljøfyrtårn. 

Nyheter

Med medlemskapet følger også muligheten til å dele ut miljøfyrtårnsertifikater til bedriftene i kommunen. På kommunestyremøtet i morgen torsdag mottar tre Åfjordsbedrifter sertifikat i glass og ramme.

HMS og energi

- Miljøfyrtårnsertifikatet viser at bedriftene særlig tar HMS-arbeid og energieffektivitet på alvor. Å inneha et slikt sertifikat regnes som et fortrinn ved tildeling av anbud, sier leder for landbruk og tekniske tjenester i Åfjord, Hilde Haugdahl Humstad.

Konkurransefortrinn

De som mottar sertifikatet sitt i morgen er Stjern AS, Tore Løkke AS og Vinmonopolets avdeling i Åfjord. Personal- og HMS-ansvarlig Svein Erik Aune i Stjern AS sier sertifiseringen er viktig blant annet for å ha et konkurransefortrinn.

- Men det er også viktig for oss å forbedre prestasjonene våre på energi og biltrafikk. Som følge av det har dette også en økonomisk side, fordi vi sparer utgifter til drivstoff og energi, sier Aune.