Har du denne leieboeren i huset?

Skal kartlegge flaggermusbestanden.

Skjeggmusøre i Hoven gamle skole. Foto: Leif Gjerde 

Nyheter

Til sommeren skal flaggermusene i Leksvik kartlegges. Leif Gjerde fra Nordisk Informasjonssenter for Flaggermus (NIFF) står bak undersøkelsen.

Eneste i Nord-Trøndelag

- Bakgrunnen for undersøkelsen er det som har skjedd med flaggermuskolonien i gamle Hoven skole i forbindelse med vegutbyggingen i området. Hoven skole har den eneste kolonien av arten skjeggmusøre i Nord-Trøndelag, og den er samtidig den nordligste i Norge, forteller Gjerde. Fjerning av vegetasjon i området rundt den gamle skolen har vært til skade for flaggermuskolonien som har tilhold der mener NIFF.

I alt finnes det 13 forskjellige arter flaggermus i Norge, og fem-seks av dem finnes i Trøndelag. De fleste av dem er vanlige. Nå ønsker NIFF å finne ut mer om flaggermusene i Leksvik og om det finnes flere kolonier av skjeggmusøre enn den man vet har tilhold i gammelskolen på Hoven.

På loftet

- Flaggermus bor i hus, og ofte er ikke folk klar over at de har flaggermus i boligen sin. Nå ønsker vi å komme i kontakt med folk som har sett mange flaggermus på ett sted eller som har dem på loftet, sier Leif Gjerde fra NIFF.

NIFF har egen hjemmeside hvor man kan lese mer om flaggermusprosjektet i Leksvik.