Frykter storbrann også på Fosen

Brannsjefen uroer seg for brannfaren.

Fra storbrannen på Frøya (Sistranda). Her prøver en mann å kvele flammene. Foto: MMS-tipser 

Johan Uthus har skjerpet beredskapen på Fosen. Foto: Terje Dybvik 

Bilder fra storbrannen som startet onsdag på Frøya. Tatt fra Sistranda. På bildet nederst til høyre har Forsvarets Bell 412 iverksatt slukking. Foto: MMS-tipser 

Bilder fra storbrannen som startet onsdag på Frøya. Foto: MMS-tipser 

Bilder fra storbrannen som startet onsdag på Frøya. Foto: MMS-tipser 

Bilder fra storbrannen som startet onsdag på Frøya. Foto: MMS-tipser 

Nyheter

På bakgrunn av storbrannene som herjet i Flatanger og på Frøya, frykter brannsjefen for storbrann på Fosen.

– Det er et tidsspørsmål før noe lignende kan skje her, sier Johan Uthus, brannsjef i Fosen brann- og redningstjeneste IKS.

Vært heldig


Senest onsdag ettermiddag avverget brannvesenet en brann i Bjugn. Også på tirsdag rykket nødetatene ut etter melding om skogbrann i Rissa. Med tanke på den store brannfaren grunnet langvarig tørke og sterk vind, mener Uthus at det er tilfeldigheter som gjør at brannene ikke spredte seg ytterligere.

– Så langt har vi vært heldig, sier han.

Skjerpet beredskap

Brannsjefen forteller at alle tilgjengelige ressurser er klare om det skulle bli storbrann.

– Vi har skjerpet beredskapen. Alt utstyr er pakket og klart. Skulle en storbrann inntreffe er vi forberedt, forteller Uthus.

Sigarettglo

Tirsdag ble det utstedt totalforbud mot bruk av åpen ild for alle Fosen-kommunene. Dette gjelder også godkjente bålplasser. I tillegg presiserer brannsjefen at alt som avgir varme kan være en potensiell fare. Han viser til eksempel som varme fra eksosrør på ATV'er (tre- og firehjuls motorsykler) og gravlykter.

– Glo fra en sigarett kan være nok til å starte en brann, forteller brannsjefen, som frykter det verste men håper på det beste.

Ekstrem brannfare: Utvider ildforbudet

Forbudet mot bruk av åpen ild er utvidet til å gjelde alle Fosen-kommunene. Forbudet er fortsatt gjeldende til annet er sagt.