Ekstrem brannfare: Utvider ildforbudet

Forbudet mot bruk av åpen ild er utvidet til å gjelde alle Fosen-kommunene. Forbudet er fortsatt gjeldende til annet er sagt.

– Vi håper alle bruker sunn fornuft, sier Rune Halvorsen. 

Nyheter

Tirsdag formiddag ble det grunnet værforholdene utstedt totalforbud mot bruk av åpen ild utendørs i Ørland, Bjugn, Åfjord og Roan.

Sunn fornuft

Politiet frykter at den sterke vinden kombinert med en lang tørkeperiode kan gi alvorlige konsekvenser, og utvider nå forbudet til å gjelde alle kommunene på Fosen.

– Vi håper alle bruker sunn fornuft. Det er livsfarlig med all bruk av åpen ild. En gnistføyk fra ei pipe i et boligområde er ikke trivelig med tanke på forholdene vi har nå. Totalforbudet utvides nå til å gjelde alle kommunene på Fosen, forteller lensmann Rune Halvorsen i Fosen lensmannsdistrikt.

Forberedt på det verste

Det er ingen ekstra beredskap i forbindelse med den ekstreme brannfaren, men ifølge politibetjent Jan Ivar Småvik ved Ørland og Bjugn lensmannskontor er politiet bevisste på situasjonen:

– Vi er forberedt på det verste, men håper på det beste. Alle våre patruljer er pakket og klare til utrykning. Vi er ekstra på vakt med tanke på storbrannene ved Hasvåg og Flatanger, sier Småvik til Fosna-Folket.