NAV blir presset av Eriksson til å snu

Etter møtet på tirsdag mellom regjeringen, LO og NHO ble det klart at NAV har tolket permitteringsregelverket for strengt. Nå blir det nye regler.

Tillitsvalgt ved Kråkøy Slakteri, Hege Terning (innfelt), er godt fornøyd med utfallet. 

– NAV har praktisert reglene for stramt, sier Robert Eriksson (bildet). Foto: Thomas Haugersveen/ statsministerens kontor 

Nyheter

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) stanset i tirsdag all videre behandling av permitteringssøknader inntil videre. Regjeringen og partene i arbeidslivet var enige om at reglene ble for strengt tolket av NAV.

Stopper behandlingen

– NAV har praktisert reglene for stramt. Derfor har jeg gitt NAV beskjed om å stoppe behandlingen av permitteringssøknader til vi får på plass nye regler som sier hvordan denne ordningen skal tolkes og praktiseres. De nye reglene skal være på plass mandag 3. februar, uttaler Eriksson til NRK.

Stor forskjell

For de ansatte ved Kråkøy Slakteri i Roan er dette gode nyheter. Tillitsvalgt Hege Terning er godt fornøyd med utviklingen i saken.

– Det ser ut som det skal ordne seg. Det er stor forskjell på dagpenger og  på sosialtrygd. Å motta dagpenger er en rettighet vi har som deltagere i arbeidslivet, mens sosialtrygd er noe du får når du trenger støtte til livsopphold. For mange godt voksne mennesker er det uaktuelt å gå på sosialkontoret med regningene sine, hevder Hege Terning.

27 permitterte kan havne på sosialen

De faste ansatte ved Kråkøy Slakteri A/S i Roan er permittert på grunn av mangel på råstoff. Nå nektes de dagpenger.