Da den særdeles ubedte gjesten Ivar gøyv løs på fjøstaket til bonden på Grande, fikk han noen juleforberedelser i fanget som han gjerne skulle ha vært foruten. Det ble en hektisk kveld der det ble satt inn noen strakstiltak for å bøte mest mulig på skaden og hindre at det ble verre.

Nedbør

Da stormen gav seg var det meste under kontroll. Gårdeieren var heldig å slippe unna store nedbørsmengder.

– Det var ei rolig natt etter stormen, bekrefter bonden. Det viste seg at taket hadde fått forholdsvis omfattende skader. Hellet var at Kirkbak fikk tak i handverkere som kunne gå løs på arbeidet umiddelbart. Gården har et trettitalls melkekyr, og det ville sannsynligvis bydd på problemer å skaffe husrom til en såpass stor bøling om fjøset hadde fått større skader.

Lausfe

Da morgenen opprant fant bonden ei fersk kuskitruse rett ved trappa til våningshuset. Først trudde han det kunne ha vært en av hans egne krøtter som hadde kommet seg ut i nattens mulm og mørke. Imidlertid viste det seg at det var i ku fra nabogården som hadde sluppet ut gjennom en åpning som vinden hadde blåst opp. Utgangen skal ha blåst igjen seinere slik at kua ikke kom seg inn samme vegn. Kua viste ifølge Kirkbak ikke synderlig tegn til heimlengsel, men etter litt om og men fikk de skysset henne tilbake der hun hører til.