– Ingen take-off etter midnatt

Snart kommer sveitserne nok en gang til Ørland hovedflystasjon for å øve. Her er det sveitsiske F-18 Hornet som er klare for nattflyging. Arkivfoto: Helge Hopen, ØHF. 

Nyheter

I dag starter sesongen for nattflyginger med jagerfly fra Ørland hovedflystasjon. Denne uka vil stasjonens egne piloter og F-16 fly være på vingene etter mørkets frembrudd.

– Det blir ingen take-off etter midnatt, og landingene støyer ikke så mye, sier presse- og informasjonsrådgiver ved ØHF, Sigurd Tonning-Olsen til fosna-folket.no. Han legger også til at ØHFs egne piloter vil begrense bruken av etterbrenner som fører til ekstra støy.

LES OGSÅ:
*

På vingene i høstmørket

F-16 pilotene er avhengige av å trene på flyging i mørket.


*

Stor katastrofeøvelse pågår nå - se video!

Her er en video fra onsdag. Øvelsen varer til og med torsdag.


*

150 ungdommer fikk en smak av grønt

Tirsdag morgen ankom 150 ungdommer Ørland hovedflystasjon for en smakebit på livet i militæret.


Perioden med nattflyging vil strekke seg til et stykke ut i desember, men Tonning-Olsen presiserer at det ikke vil foregå hver uke.

Fra uke 46 vil flystasjonen for 14 år på rad få besøk fra det sveitsiske flyvåpen. Sveitserne, som blir i fire uker, kommer med sine F-18 Hornet, og de vil også fly etter mørkets frembrudd.

Nattflygingene vil i alle hovedsak foregå i luftrommet over Trøndelag, men en øvelse vil også inkludere flyging forbi Bergen.

For pilotene er øvelse på flyging om natte en forutsetning for å opprettholde beredskapen, og den beskrives som viktig både for Norge og NATO.

Nyheter