I dag minnes våre falne soldater

Nyheter

Fredag 1. november, også kjent som Forsvarets minnedag, hadde alt militært personell ved Ørland hovedflystasjon en minnemarkering.

​​Minnemarkeringen varte i en times tid, og inneholdt krans nedleggelse, ett minutt stillhet og tale fra både sjef ved stasjonen, Aage Lyder Longva og stabspresten, Sverre Stai.

– Forsvarets minnedag er viktig av flere årsaker. Den er for å hedre minnet til de som har omkommet i tjeneste for Forsvaret og Norge. Enten dette har vært ved avdeling, hjemme, eller ute i internasjonal tjeneste, sier stabsprest ved 138 Luftving, Sverre Stai.

LES OGSÅ: 

Skadde veteraner fikk ikke erstatning - Søreide ordnet opp

– Statens pensjonskasse kan altså umiddelbart gjenoppta utbetalingene til veteraner.– Dessuten stadfester seremonien at dette ikke er en hvilken som helst arbeidsplass. Det er en militær organisasjon der våre liv kan utsette for risiko i større grad enn ved andre arbeidsplasser, forteller han.

Markeringen har blitt holdt første søndagen i november siden 2007. Forsvarets minnedag oppsto etter ønske fra overlevende, pårørende og andre berørte parter, som ønsket en dag for å hedre og minnes de døde.

Nyheter