Ikke i fare for å bli lagt ned

- Vi har vært i en sammenslåingsprosess i tre år nå, og det er ikke slik at kontoret i Rissa og Åfjord blir lagt ned, sier tillitsvalgt på Rissa lensmannskontor, Steinar Rostad.

Politibetjent og tillitsvalgt ved Rissa lensmannskontor, Steinar Rostad, mener sammenslåingen til et lensmannsdistrikt ikke vil medføre endringer for innbyggerne i Ørland, Bjugn, Åfjord og Rissa. 

Nyheter

I en artikkel i Adresseavisen for en tid tilbake kunne man få inntrykk av at lensmannskontor på Fosen var i fare for å bli lagt ned.

Slås sammen

På Fosen har politiet i Ørland/Bjugn, Rissa og Åfjord samarbeidet i flere år. I sommer ble det vedtatt å slå de tre kontorene sammen og ha en lensmann på Ørland.

– Hvem som blir den nye lensmannen i Fosen får vi vite om kort tid. I utgangspunktet var det de tre som er lensmenn på disse tre kontorene i dag, som kunne søke stillingen, sier Rostad.

Det vil si at enten Rune Halvorsen, Hallgeir Stjern eller Edgar Sumstad blir den nye lensmannen i Fosen politidistrikt.

LES OGSÅ:
*

Det blir ikke asylmottak i Rissa

Norsk Mottaksdrift trekker seg.


*

Gikk løs på egen bil med øks – politiet fant narkotika

Brukte øks for å hogge av bilens skvettlapper.


*

Gedigent anker rappa fra båtklubb

Brukte tyvene lastebil med kran?


– De to andre vil få tilbud om jobb som polititjenestemenn.  I dag har vi også politiførstebetjenter, som er nestleder etter lensmann. Hvordan vi skal organisere dette framover må vi også vurdere, sier Rostad som i tillegg til å være tillitsvalgt i Rissa også er regiontillitsvalgt for Sør-Trøndelag.

– Vi føler at vi er ganske samla for å få ting til å fungere, sier Rostad. De tre lensmannskontorene har allerede mye felles, blant annet budsjett. Forutsetningene for en slik sammenslåing var imidlertid at både Åfjord og Rissa fikk ha tjenestested slik det er i dag. Selve sammenslåingen blir sannsynligvis offisiell 1. januar 2014.

– Vi må ha et felles datasystem, blant annet. Det er en del praktiske ting som må på plass, opplyser Rostad.

Ikke færre stillinger

Det blir ikke færre stillinger med sammenslåingen. Rostad mener at de to lensmannsstillingene som nå legges ned på sikt kan gjøres om til operative stillinger.

– Det er mange baller i lufta nå. Hva vil for eksempel hovedflystasjonen ha å si for Fosen politidistrikt? Det er jo sagt at det bør være to politistillinger per 1000 innbyggere. I så fall vil politistyrken på Fosen bli langt større enn i dag.

– Uansett hvordan det blir framover er jeg trygg på at dette ikke vil føre til de store endringene for innbyggerne på Fosen, avslutter Steinar Rostad.

LES OGSÅ:

Vegvesenet: – Dette skal ikke skje igjen

Slike tabber koster noen kroner.