Superstjerne lander på kampflybasen

Åpner Awacs-hangar for Iron Maiden-vokalist

Bruce Dickinson under Iron Maidens turne The Final Frontier World Tour i 2010. Foto: Ceedub13 

Iron Maiden

Iron Maiden (engelsk for jernjomfru) er et britisk heavy metal-band som ble grunnlagt i 1975 i London, England, av bassisten Steve Harris. Bandet regnes for å være et av de mest innflytelsesrike bandene innen heavy metal-sjangeren og har solgt over 100 millioner album verden over. Bandet har gjort seg bemerket med sine spektakulære sceneshow. Iron Maiden har også hatt stor innflytelse på utviklingen av andre metal-sjangre. Et eksempel på dette er blant annet det amerikanske thrash metal-bandet Slayer, som rangerer Iron Maiden som et av de bandene som har påvirket dem mest.[trenger referanse] Iron Maiden har fungert som en viktig inspirasjonskilde for generasjoner av band, fra Metallica, Judas Priest og Megadeth til Trivium og Avenged Sevenfold. 19. august 2005 ble bandet medlem av Hollywood's Rockwalk, som er musikkens svar på Hollywood Walk of Fame.

Kilde: Wikipedia

 

Nyheter

Som vokalist i Iron Maiden kan Bruce Dickinson se tilbake på bortimot 100 millioner solgte album verden over. Men multitalentet Dickinson har flere jern i ilden enn tungrock. Han er pilot med eget jetfly, forfatter, innovatør, foredragsholder, forretningsmann og fekter.

Fosen-besøket er en del av en mindre Norges-turné. Først skal han til Trondheim, så til Fosen, før han deretter skal opptre i Førde.

LES OGSÅ:
* - Helt utrolig
* - Jeg drikker ikke heimert
* Sterk folkelig støtte

Det er Kopparn Utvikling i samarbeid med Bjugn Sparebank som har invitert Iron Maiden-vokalisten til Fosen.

Kvelden torsdag 31. oktober åpner Ørland hovedflystasjon porten, og NATO stiller AWACS-hangaren til disposisjon. Alle kommuneansatte i hele Fosen, ansatte i lokalt næringsliv og forsvarets ansatte er da invitert for å høre Dickinson holde foredraget "Think outside the box".