"Vinmonopolets søknad om godkjenning av ny beliggenhet for Vinmonopolets butikk på Brekstad godkjennes i henhold til vedlagt interiørskisse for perioden fra innflytting til 30.06.16 i henhold til alkohollovens bestemmelser." Dette er vedtaket fra møte 12. september i formannskapet i Ørland.

Dermed er det klart at Libra-senteret på Brekstad er valgt som butikk for Vinmonopolet. Planen er at senteret skal åpnes 12. juni neste år. Fosen Storsenter er navnet på selskapet som står bak byggingen. Libra Kjøpesenter vil fortsatt beholdes som navnet det som vil bli Fosen største butikksenter.

I søknaden fra Vinmonopolet sto det blant annet følgende:

"Vi ønsker å flytte vår Vinmonopol butikk i Ørland kommune – Brekstad, detter fordi vår tidligere utleier Coop flytter. Etter annonsering mottok vinmonopolet fire tilbud om lokaler i kommunen vi valgte å gå videre med lokaler i Fosen Storsenter, Yrjarsgate 33/35, 7130 Brekstad. Gnr.68 bnr.374Lokalet i Fosen Storsenter fremstår som godt alternativet i forhold til publikumsadkomst, parkeringsforhold og annen handel, samt ved at de tilfredsstiller vår strenge tekniske spesifikasjon, som bidrar til å gi optimale driftsforhold for våre ansatte. Vareleveringen vil bli svært god, og leievilkårene er tilfredsstillende. På denne bakgrunn søker vi om godkjennelse av beliggenhet for Vinmonopolets butikk på Fosen Storsenter, jfr. alkohollovens § 3-3 annet punkt."

Tegningene av den nye butikken ble godkjent i formannskapsmøte 12. september.