– Et tøysete soloutspill

Høyres Torhild Aarbergsbotten avviser at partiet vil ha omkamp om kampflybasen. Hun er samtidig oppgitt over påstanden om at partilederen er utilgjengelig.

Et samlet Høyre står bak vedtaket om kampflybase. Fra venstre: Marvin Wiseth, Linda Hofstad Helleland, Torhild O. Aarbergsbotten og Frank Jenssen. Arkivfoto: Høyre  

Nyheter

Fosen Senterungdoms Noor Knutsen var en av flere politikere som lørdag prøvde å oppsøke Erna Solberg i Trondheim. Der ønsket man å høre Høyres partileder uttale seg om vedtaket om framtidas kampflybase. Torsdag gikk som kjent Nordland Høyres Odd Henriksen ut i media og sigaliserte at vedtaket bør vurderes på nytt. Knutsen kritiserte lørdag utspillet fra Henriksen, samt at partilederen visstnok var vanskelig å få tak i. Torhild Aarbergsbotten er oppgitt over utspillet.

Uaktuelt

– Høyre har tydelig signalisert at omkamp om kampflybasen er uaktuelt. Det er gjentatt fra sentralt hold så sent som i går, blant annet på partiets hjemmesider og i media. Henriksens sitater er for øvrig uheldige, og kun et tøysete soloutspill. Høyre er krystallklare på at kampflybasen blir liggende på Ørlandet, understreker Aarbergsbotten. Hun sier samtidig at Erna Solberg gjerne hadde møtt fosningene som kom til Trondheim, såfremt de hadde tatt kontakt. Det ble ifølge Aarbergsbotten ikke gjort.

Ringt

– Vi så eller hørte aldri noe fra verken Noor Knutsen eller andre. Hadde de ringt meg, skulle jeg gjerne satt dem i kontakt med Erna Solberg. Hun ville garantert ha tatt en prat med besøket. Da ville hun samtidig ha fortalt dem det som er åpenbart; Høyre har ingen planer om omkamp angående kampflybasen, avslutter Torhild Aarbergsbotten.