– Dette er bare trist

Fosninger tok affære etter uttalelser om kampflybasen.

Noor Knutsen reagerer sterkt på utspillet om framtidas kampflybase. Foto: Arkiv 

Nyheter

Nordland Høyres Odd Henriksen uttalte torsdag til Avisa Nordland at partiet åpner for omkamp om plasseringa av kampflybase. Henriksen trakk i tvil at vedtaket ble gjort på riktig grunnlag.

– Nå er det kommet nye opplysninger siden beslutningen ble tatt. Det er usikkerhet både rundt flyttingen, og rundt når F35 kommer, sa Henriksen til avisa. Uttalelsene skaper reaksjoner i lokamiljøene på Fosen. Både politikere og andre samfunnsengasjerte tok lørdag turen til Trondheim. Der ønsket de å konfrontere Høyres partileder Erna Solberg med Henriksens utspill. Representantene fikk derimot ikke møte Solberg. Fosen Senterungdoms leder Noor Knutsen er likefullt klar på at utspillet fra Henriksen ikke har rot i virkeligheten.

Usikkerhet

– Henriksens utspill er ikke bare feil, men også ekstremt uansvarlig. Det bidrar kun til å skape usikkerhet. De neste ukene kommer det mange nye tilflyttere til Ørlandet, som skal jobbe på flystasjonen. At de blir møtt av slike utspill er bare trist. Vi snakker om folks arbeid og framtid. For det første bør man vite hva man snakker om. For det andre bør man behandle folk med litt mer respekt, konstaterer Noor Knutsen.