Har fått drømmen oppfylt

Kjøpte buss til nesten fire millioner kroner.
Nyheter

I 22 år har Jon Normann Tviberg (43) fra Vanvikan kjørt buss for Trønderbilene. Nå sitter han bak rattet i sin egen flunkende nye buss. Den er bygd i Finland og koster nærmere fire millioner kroner.

- Jeg har lenge hatt en drøm om å kjøre min egen buss, og nå er det blitt virkelighet, sier Tviberg i firmaet Arctic Buss. Det er ikke hvilken som helst turbuss han har fått laget. Den er svært praktisk og smakfullt innredet og den er spesialtilpasset for å ha plass for hele fem rullestoler.

- Jeg har vært med under hele byggeprosessen og har fått det som jeg ville. Det unike med denne bussen er at jeg kan ta med fem passasjerer i rullestol samtidig. De faste setene er veldig enkle å ta bort for å få plass til rullestolene. Dette er den eneste turbussen som er bygd slik. Jeg kan også fjerne seter for å sette inn småbord bak i bussen. 17 personer kan sitte rundt disse småbordene, sier en stolt turbusseier.

Den store rullestolkapasiteten regner Tviberg med vil være et konkurransefortrinn for Arctic Buss i et marked hvor konkurransen er stor.