Nye fartøy for Kystekspressen

Skal kjøpe to nye katamaraner.
Nyheter

Kystekspressen har signert kontrakt med Brødrene Aa i Hyen om kjøp av to nye katamaraner. Hurtigbåtene skal settes inn i rute mellom Trondheim og Kristiansund i forbindelse med de nye anbudene selskapet vant i februar.

Brødrene Aa har de siste årene spesialisert seg på produksjon av hurtigbåter i karbonfiber og har tidligere levert blant annet tre fartøy til FosenNamsos Sjø AS.

Den første nye hurtigbåten settes i drift i mars 2014 og den andre senest 1. januar 2015. Fartøyene har plass til 275 passasjerer.

Båtene vil bli bygget i karbonsandwich og med moderne skjærende skrog for høy fart og lavt forbruk. Med stor skroglengde oppnår vi gode farts- og sjøegenskaper. Båtene skal ha vannjet, som gir bedre komfort for kundene, bedre manøveregenskaper og høyere driftsstabilitet enn propelldrift.

Båtene skal ha universell utforming. Salongen er innredet på ett plan for å lette adkomsten for funksjonshemmede. Det vil bli kiosk om bord og det bygges også eget dedikert lekerom for barn. Det vil også være et eget hunderom.