Dette skriver Statistisk Sentralbyrå på sin nettside, - ssb.no.

Det meldes at det hittil i år er gitt igangsettingstillatelser til 14 206 nye boliger, en nedgang på 1,8 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Igangsettingstallene for næringsbygg viser en nedgang på 6,3 prosent fra første halvår i fjor til første halvår 2012.

Det er også en nedgang i nybygging av fritidseiendommer og boliggarasjer med mer. I denne kategorien er det hittil i år påbegynt bygging av 759 200 kvadratmeter bruksareal, dette er en nedgang på 1 prosent sammenlignet med de seks første månedene i fjor.

Selv om totalt igangsatt bruksareal gikk ned med 4 prosent, var igangsetting av bygg en del høyere i juni i år enn juni i fjor.

På Ørland hovedflystasjon skal Forsvarsbygg i de nærmeste årene bygges 40.000 kvadratmeter nybygg, samtidig med at det skal ombygges 25.000 kvadratmeter. I forhold til boliger i Forsvarsbygg sin regi skal det bygges 250 hybler/kvarter og 60 boliger/leiligheter.

Antall kvadratmeter som skal bygges utenfor militærgjerdet blir trolig mer enn de 40.000 kvadrameterne med nybygg på stasjonen.

Utbygging ved Libra Kjøpesenter dreier seg om 8.000 kvadratmeter. Yrjartun som nå er under bygging med både boliger og forretningsareal vil blir noen tusen kvadratmeter. Førstetasjen med næringsformål er 1.450 kvadratmeter. I tillegg er det tre etasjer med leiligheter. Dette er bare en liten del av byggeprosjektene på Ørlandet.