Det nye bygget som Morten Berg gjennom sitt selskap Ørland Eiendom AS ønsker å realisere i forlengelsen av Libra kjøpesenter på Brekstad er totalt på 8.250 kvadratmeter, og får en grunnflate på drøyt 4000 kvadratmeter. Det er om lag det dobbelte av forretningsarelaet i dagens Libra-bygg. Fosen første storsenter kan dermed bli tre ganger så stort som det største kjøpesenteret i Fosen i dag.

70 prosent

-Jeg bør ha leietakere til rundt 70 prosent av arelaet før byggingen starter, sier Morten Berg, kanskje mest kjent som gründeren bak Mascot Høie. Voll Arkitekter AS i Trondheim har tegnet det nye bygget, som kommer på det mange mener er «beste tomta i kystbyen» Brekstad. Tidligere var det Yrjarhall som sto på samme tomt, men etter at Ørland kultursenter ble bygd så ble Yrjarhall revet.

Mega-butikk

At planene for det nye storsenteret nå er nærmere en realisering skyldes i stor grad at Morten Berg og Coop Fosen er enige om en leieavtale som betyr at Coop Fosen flytter sin Mega-butikk til det nye senteret. Med butikk, kontor og lager vil Mega totalt bruke rundt 2000 kvadratmeter i første etasje av nybygget.

Fra skepsis til begeistring

Styreleder Martin Hågård i Coop Fosen og daglig leder Ivar Berntzen legger ikke skjul på at de er fornøyd med samarbeidet med Morten Berg.

-Prosessen startet for to-tre år siden, forklarer Hågård. Han legger ikke skjul på at han i startfasen var skeptisk til et slikt samarbeid, og sier at det også blant mange ansatte er sterke følelser knyttet til de lokalene Coop Fosen bruker til Mega i dag. Samtidig er situasjonen slik at man uansett måtte gjort noe med dagens Mega-butikk.