Tirsdag skal styret i Fosen Vind diskutere veien videre

Styret som tar stilling til hva man ønsker å gjøre med konsesjonene selskapet har i Fosen.

Tirsdag samles styret i Fosen Vind AS for å diskutere framtida. Illustrasjonsfoto fra Bessakerfjellet. 

Nyheter

Kommunikasjonssjef Torbjørn Steen i Statkraft bekrefter søndag kveld at styret i Fosen Vind AS samles til et nytt styremøte førstkommende tirsdag. Statkraft er største eier i dette selskapet med en aksjepost på 50,1 prosent.

Lørdag uttalte styreleder Olav Fjell i Statkraft til Adresseavisen at han ikke ser noen grunn til at Statkraft skal tviholde på vindkraftprosjektene i Trøndelag dersom andre aktører ønsker å ta over.

LES OGSÅ: Statkraft stopper vindkraftplaner på Fosen

Fosen Vind har konsesjon på bygging av tre vindparker i Fosen med tilsammen 174 vindmøller. Opprinnelig var det selskapene SAE Vind og Sarepta som hadde konsesjonene, men de ble overtatt av Fosen Vind AS. Statkraft ble valgt som utbyggingsoperatør i Fosen Vind, og dette kombinert med aksjemajoriteten gir Statkraft en nøkkelrolle med tanke på konsesjonenes videre skjebne.

SE VIDEO: Dette mener folk om de avlyste vindkraftplanene

Steen kunne søndag ikke si noe konkret om hvilke formaliteter som eventuelt må på plass dersom en eller flere andre aktører melder interesse for å bygge ut en eller flere av de tre vindparkene Fosen Vind har konsesjon for.

LES OGSÅ: - Politikerne bør instruere Statkraft til å selge

Tirsdagens styremøte i Fosen Vind blir det andre på fem dager. Sist torsdag, samme dag som Statkraft kunngjorde at selskapet skrinlegger utbyggingen av vindkraft i Fosen, var også styret i Fosen Vind samlet til møte.

LES OGSÅ: - Beiteområdene er reddet