Administrerende direktør i Trønder-Energi:

- Statkraft bør selge fort og billig

Ståle Gjersvold, administrerende direktør i Trønder-Energi, sier at det er en selvfølge at det statlige energiselskapet selger prosjektet billig.

Ståle Gjersvold, administrerende direktør i Trønder-Energi, sier at det overraskende at Statkraft konkluderte med at Fosen-prosjektet var langt fra lønnsomt. - Dersom det er tilfellet, burde Statkraft ha sett det for lenge siden, mener han.  Foto: Trønder-Energi

Nyheter

- Statkraft har sagt at prosjektet er verdiløst for dem. Hvis de ikke selger billig, er det det samme som å si at de ikke vil at andre skal bygge ut.

- Vi er villig til å vurdere å være operatør på prosjektet dersom staten er med som investor, men det mest nærliggende er at en internasjonal industriell aktør kan stille med kapital, sier Gjersvold.

- Kom med beslutningen i tolvte time

Han ser ikke at Trønder-Energi er i stand til å påta seg en ansvarsrolle med den kapitalen selskapet har i dag.

Gjersvold påpeker at det finnes to eller tre aktører der ute som har kapital og evne til å løfte Fosen Vind-prosjektet, dersom de ser en lønnsomhet i prosjektet.

- Det som gjør dette krevende er at Statkraft kommer med en beslutning i tolvte time. Derfor bør de selge prosjektet fort og billig, mener direktøren i Trønder-Energi.

Vil du få med deg siste nytt fra Fosen? Følg Fosna-Folket på  FacebookInstagram og Twitter.

- Har det rimelig travelt

Planen i Fosen Vind-prosjektet har vært at utbyggingen skulle starte i begynnelsen av sommeren, forutsatt at alle eierne gjorde et ja-vedtak til utbygging.

- Vi får det rimelig travelt med å finne noen andre dersom vi skal finne andre aktører med kapital og evne til å realisere Fosen-prosjektet.

- Det er litt overraskende at Statkraft sa prosjekt var langt fra å være lønnsomt. Dersom det er tilfellet, burde Statkraft ha sett det for lenge siden, sier Gjersvold.

Statkraft har tidligere forklart på en pressekonferanse i forbindelse med offentliggjøringen av selskapets beslutning, at det ikke lot seg gjøre å komme med en konklusjon på et tidligere tidspunkt.

Les flere artikler om den avblåste vindkraftutbyggingen:

Mener Fosen fortsatt er aktuell for vindkraft

Se video fra presskonferanse i Åfjord: - Det er vanskelig å puste

Vindkraftmotstandere: - Dette er fantastisk

Samene på Sør-Fosen: - Beiteområdene er reddet

Roan-ordføreren: - Jeg er lettere sjokkskadet

Statkraft stopper vindkraftplaner til milliarder på Fosen