Brage (12) vant pokalen med pappas gamle BMW

Brage Melum kjøpte tilbake bilen med sparepengene, 20 år etter at pappa solgte den.

Brage Melum (12) jublet etter at han vant publikumsprisen i bilklassen under årets Motorama.  Foto: Skjalg Ledang

12-åringen intervjues av leder Reidar Frog i American Car Club Fosen etter å ha mottatt pokalen av Karin Solem.   Foto: Skjalg Ledang

Bilskiltet levner ingen tvil om hvem som er bileier. Brage Melum gleder seg til han blir gammel nok til å kjøre pappas gamle BMW.  Foto: Skjalg Ledang

Nyheter

Søndag var det en jublende 12-åring som ble ropt fram for å motta publikumsprisen i bilklassen under avslutningen av motormessen Motorama i Fosenhallen i Bjugn. Prisen var en av åtte som ble delt ut under årets store motormesse.

Sparepengene

- Jeg brukte sparepengene mine til å kjøpe bilen, forteller Brage Melum til Fosna-Folket. Bilen, en 1987-modell BMW E30 325 IX var pappa Roar Melums stolthet for over 20 år siden.

Var i Sykkylven

- Vi søkte opp hvem som eide bilen ved hjelp av registreringsnummeret, forteller pappa Roar. Han hadde lenge lurt på hvor det hadde blitt av bilen. Det viste seg at bilen befant seg i Sykkylven, der den hadde en svært så fornøyd eier.

Ventet i fem år

- Eieren  var egentlig ikke interessert i å selge bilen. Det tok fem år før jeg plutselig fikk en telefon, med beskjed om at vis jeg fortsatt var interessert, så var det bare å komme, forteller Roar Melum. Da ble det til at sønnen Brage var den som sikret seg pappas gamle bil.

Eget verksted

Hjemme i Bjugn har Brage fått tuilgang til pappas verksted i sokkeletasjen. Der er planen at han i årene fram til han kan ta førerkortet skal pusse på bilen som bærer litt preg av alderen. Maskinelt er den i god stand, men vær og vind har etterlatt noen skrammer i karosseriet.

Kostet 410.000 i 1987

- Selgeren jeg kjøpte bilen av fortalte at det var en distriktslege i Meldal som kjøpte den ny i 1987. Den gang var nyprisen på bilen 410.000 kroner, sier Roar Melum. I tillegg til en sprek motor, så er bilen også utstyrt med firehjulstrekk.

Snart veteranbil

Når dagens eier kan sette seg bak rattet og legge ut på landeveien vil BMW´en være veteranbil. Fram til da kan unge Brage Melum glede seg over den store pokalen han søndag ettermiddag tok med seg heim fra Motorama.

I videosaken ser du et sammendrag fra dag én.

Relaterte saker: