Drar til Tyskland med økologisk øl

Deltar på verdens største mat- og landbruksmesse.

Ølbrygger Mia Maria Liljeholm deltar sammen med Hans Henrik Horneman fra Reins Kloster på Grüne Woche i Berlin. 

Nyheter

I dag åpner Grüne Woche i Berlin. 143 norske bedrifter innen mat og drikke deltar, og tre av dem kommer fra Rissa. Det er Snadder & Snaskum, Heggli Urtehage og Reins Kloster. Alle tre deltar under paraplyen til Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Vil bli mer synlig

- Vi er her for å bli synlig med det økologiske ølet vårt. Vi har ingen planer om eksport til Tyskland. Foreløpig har vi nok med lokalmarkedet, forteller Hans Henrik Horneman på telefon fra messeområdet i den tyske hovedstaden.

Nesten 1700 utstillere fra 70 land deltar på Grüne Woche, og drøyt 400 000 besøkende er innom den ukelange messen i Berlin.

- Sjelden vare

Reins Kloster har tappet økologisk øl i knapt to år i produksjonslokalene på Leira i Rissa. Bryggingen er det Mia Maria Liljeholm som står for, og hun er også til stede i Berlin.

- Hun benytter lokale alger til klaringsmiddel for ølet. Disse skaffer hun selv i nærheten av gården. Mia har knapt to års erfaring som ølbrygger, men har blitt veldig dyktig på kort tid. Stort sett er det yngre menn som driver med dette. Kvinnelige ølbryggere er sjelden vare. Sammenlignet med iskrem, som jeg selv lager, er ølbrygging mer komplisert og krevende forteller Horneman.

I dag blir Reins Kloster fredet

Riksantikvaren og familien Horneman markerte fredningen av Reins Kloster i dag.