– Vi vurderer hele tiden hvor ille dette blir

Forbered deg på vindkast over 100 km/t og 100 mm nedbør på to døgn.

Bildet er fra Sauvika på Uthaug under ekstremværet «Hilde». Trolig får ikke uværet som nå ventes et navn.  Foto: Brynhild Kjelsli

Nyheter

– Det blir veldig mye vind og lokal nedbør i helga, sier Marit Funnemark, statsmeteorolog hos Værvarslinga på Vestlandet.

– Full storm


Meteorologene har varslet at årets første høststorm gjør sitt inntog i helga. Fredag og lørdag er det ventet kraftig vind. Statsmeteorologen tror at de kraftigste vindkastene kan bli 30 m/s (106 km/t).

– På kysten blir det sørvestlig full storm.

At det blir 100 millimeter nedbør på to døgn er sannsynlig.

– Modellene er litt vinglete i forhold til nedbøren lokalt. Det kan også komme mer enn 50 millimeter på 24 timer, mener meteorologen.

Vurderer OBS-varsel

Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel for Trøndelag: « Fra i formiddag, fredag, sørvest liten eller full storm på kysten, i kveld og natt til lørdag, ventes vest til sørvest full og kan hende sterk storm. I tillegg ventes sterke vindkast inn over land, opp i 25-30 m/s».

– I utgangspunktet tenker vi ikke ekstremvarsel, men det er for tidlig å si. Vi vurderer hele tiden hvor ille dette blir, forteller Funnemark.

– Sikre løse gjenstander

Statsmeteorologen anbefaler å fjerne løv fra takrenner og kumlokk.

– Man bør sikre løse gjenstander og ta inn tingene sine.

Været vil trolig bedre seg lørdag kveld, men likevel ventes det en god del nedbør og kuling fra vest.

Gjerne send oss dine værbilder til redaksjonen@fosna-folket.no eller MMS med kodekord FF TIPS til 2399. Du kan også bruke hashtag #fosnafolket på Instagram.

Fant kuskit på trappa etter at Ivar var på besøk

Stormen fikk med seg fjøstaket hos Ulf Kirkbak. Imidlertid er både inventar og krøtter i god behold.