Nytt smittetilfelle: – Unngå å spre rykter og spekulasjoner

Lørdag kveld melder Indre Fosen kommune om et nytt smittetilfelle.

Kommunen melder om et nytt smittetilfelle i en ungdomsskoleklasse ved Åsly barne- og ungdomsskole i Rissa. Bildet er tatt tidligere.   Foto: Sigrun Overland

Nyheter

– Lørdag fikk smittevernlegen i Indre Fosen kommune beskjed om at en elev på 8. trinn ved Åsly barne- og ungdomsskole i Rissa har testet positivt for koronavirus. Tilfellet er ikke relatert til eleven ved Johan Bojer videregående skole som testet positivt torsdag i forrige uke. Smittekilden er ukjent og smittesporing pågår, skriver kommunen i en pressemelding, lørdag kveld.

Hurtigtest

De opplyser videre om at det søndag vil bli tatt både hurtigtest og PCR-test av medelever.

– Elevene trenger ikke å være i karantene i påvente av svaret på PCR-testen, så lenge hurtigtesten er negativ og at man er uten symptomer. Men de bør være nøye med smittevern og begrense antall sosiale kontakter, skriver kommunen.

– Vis omtanke

Kommunen oppfordrer folk til å fremdeles følge generelle smittevernråd, som å holde avstand, vaske hender, bli hjemme og ta koronatest ved symptomer, selv om mye av samfunnet har gjenåpnet.

– Det blir gjerne mye oppmerksomhet rundt lokale smittetilfeller. Vis omtanke for personer som rammes av dette. Respekter deres privatliv og unngå å spre rykter og spekulasjoner. Det er mye smitte i Norge og Trøndelag nå - så dette kan skje hvem som helst, står det videre i pressemeldingen.