Nytt koronatilfelle

Ørland kommune skriver i en pressemelding at de har fått bekreftet et nytt koronatilfelle torsdag ettermiddag.
Nyheter

Kommunen skriver i pressemeldingen at kommuneoverlege Siw-Lindia Leirbakk Ledsaak fikk melding om det nye positive prøveresultatet torsdag ettermiddag.

Ifølge pressemeldingen er den nye smittede et husstandsmedlem til en som tidligere er smittet.

«Vedkommende har allerede vært i karantene i 10 dager og har ingen nærkontakter», skriver Ørland kommune.

Britisk variant i kommunen

Onsdag bekreftet Ørland kommune at det er påvist britisk mutert virus hos fire av de smittede i kommunen. Denne virusvarianten er mer smittsom enn det opprinnelige koronaviruset.

Kommunen oppfordrer derfor til at folk har særlig god håndhygiene, overholder anbefalingen om to meter avstand, bruker munnbind der man ikke klarer å opprettholde to meters avstand, holder seg hjemme og tester seg ved sykdom.

Funnet av den britiske mutantvarianten er gjort i det første smitteutbruddet i kommunen, hvor totalt fire personer har fått påvist koronasmitte. Det opplyses ikke om personen som fikk påvist koronasmitte 1. april er husstandsmedlem med en av disse eller ikke.

Onsdag opplyste ordfører Tom Myrvold (H) at en av de fem personene som så langt hadde fått påvist koronasmitte i kommunen har vært innlagt på sykehus. Rundt 60 personer i kommunen var i karantene.