Britisk mutert virus påvist i Ørland

Ørland kommune opplyser i en pressemelding onsdag at det er påvist britisk mutert virus hos fire av de smittede i kommunen.
Nyheter

Denne virusvarianten er mer smittsom enn det opprinnelige koronaviruset.

Kommunen oppfordrer derfor til at folk har særlig god håndhygiene, overholder anbefalingen om to meter avstand, bruker munnbind der man ikke klarer å opprettholde to meters avstand, holder seg hjemme og tester seg ved sykdom.

Funnet av den britiske mutantvarianten er gjort i det første smitteutbruddet i kommunen, hvor totalt fire personer har fått påvist koronasmitte.

– Vi oppfordrer også alle til å ha lav terskel for testing. Kommunen har god testkapasitet. Det er i påsken et interkommunalt samarbeid på testing. Sjekk på hjemmesiden hvor testing blir i påska, melder kommunen.

– I perioder med smitte er det viktig at vi alle står sammen og tar vare på hverandre. Har du anledning så hjelp gjerne de som eventuelt trenger det med handling eller andre gjøremål, skriver de.

Vaksineringen fortsetter

Når det gjelder koronavaksinering så gjennomføres det som planlagt. I dag vil 110 innbyggere vaksineres.

- Det er viktig å få sagt at kommunen ikke har utfordringer med kapasitet, og at de siste smittetilfellene ikke påvirker planene for vaksinasjon. Imidlertid er det knapt 56 prosent av alle voksne over 18 år som så langt har registrert seg for vaksinering. Vi ber alle våre innbyggere om å registrere seg for om de ønsker vaksine eller ikke. Vaksinasjon er en av de mest effektive formene for forebygging av smittsomme sykdommer. Hensikten med vaksinasjon er å forebygge sykdom eller å gjøre sykdomsforløpet mildere, uten å bli utsatt for alvorlig bivirkninger, sier ordfører Tom Myrvold i pressemeldingen.

- Jeg vil særskilt takke alle legene, koronateam, smittesporere og vaksinasjonspersonell som gjør en ekstraordinær innsats i førstelinjen under hele påsken. Uten dem ville hverdagen i 2021 vært enda mer usikker enn den allerede er for mange. En trygg og smittefri påske ønskes oss alle, avslutter ordføreren.