Nytt koronatilfelle: Skoleelev smittet

St. Olavs hospital startet mandag smittesporing etter at en pasient fra Indre Fosen kommune testet positivt på koronavirus.

En elev ved Johan Bojer har fått påvist koronasmitte Illustrasjonsfoto  Foto: Sigrun Overland

Nyheter

Det er nå Indre Fosen kommune som har ansvaret for smittesporingen.

Personen kom søndag kveld til legevakta i Vanvikan på grunn av en helsetilstand som ikke er relatert til covid-19. Etter at pasienten ble lagt inn på St. Olavs hospital, ble det tatt en koronatest som viste seg å være positiv.

Klassekamerater og kollegaer testes for koronavirus

Den smittede går på Johan Bojer videregående skole, Leksvik. Skolen har i kveld sendt SMS til alle elever i klassen, samt tre lærere om at de må teste seg for koronavirus. Det opplyser Indre Fosen kommune i en pressemelding mandag kveld.

Personen som har fått påvist smitte er i tillegg ansatt ved en bedrift i Indre Fosen kommune. Kollegaer som har jobbet sammen med vedkommende den siste tiden, kontaktes fortløpende av kommunens smittesporingsteam for karantene og testing.

To personer som kjørte pasienten til legevakta, samt legen som var på vakt i Vanvikan søndag kveld er også satt i karantene. Dette var siste pasient på legevakta søndag, og det var ingen andre pasienter til stede i lokalene.

Smittesporing pågår fremdeles mandag kveld.

Vurderer smitteverntiltak

Indre Fosen kommune vet per nå ikke hvor personen er smittet. Vi vurderer kontinuerlig behovet for nye smittetiltak. Kriseledelsen kommer med oppdatert informasjon om situasjonen tirsdag ettermiddag.

Dette er det 9. smittetilfellet i Indre Fosen kommune siden koronapandemien startet.