Alle ute av karantene

Ørland kommune opplyser mandag at alle de rundt 170 personene som var i karantene som nærkontakter av de 11 som fikk påvist koronasmitte i Ørland kommune for litt over en uke siden nå er friskmeldte og ute av karantene.

Ørland rådhus i Bjugn  Foto: arkivbilde

Nyheter

Kommunen opplyser til Fosna-Folket at sju av de totalt elleve som fikk påvist smitte fortsatt sitte i hjemmeisolasjon. Fire personer er dermed friskmeldt.

Det opplyses at kommuneoverlege Siw-Lindia Leirbakk Ledsaak venter at flere av de sju som fortsatt sitter i isolasjon trolig vil bli friskmeldt i løpet av uka.

Ingen av de sju som fortsatt er koronasmittet er sykehusinnlagt som følge av sykdommen. De har det etter forholdene bra hjemme og følges tett opp av helsetjenestene i kommunen.

Nesten 700 tester

I uke 40, da det ble påvist smitte i kommunen, gjennomførte kommunen totalt 426 koronatester. Det gjelder både testing av nærkontakter i tilknytning til utbruddet og andre som ønsket koronatester av andre grunner.

I uke 41 gjennomførte kommunen 271 koronatester. Dermed ble totalt nesten 700 personer testet i løpet av de siste to ukene i Ørland kommune.

Ingen er lenger i karantene som følge av smitteutbruddet i kommunen. Totalt var rundt 170 personer som var nærkontakter av de som fikk påvist koronasmitte i karantene for sikkerhets skyld og i tråd med retningslinjene fra FHI.

Til enhver tid er andre personer i karantene både som føre-var rutiner og i forbindelse med karantenepliktige reiser og liknende.