Båt på grunn: Fem reddet opp av helikopter

Torsdag klokka 21.20 meldte Redningsselskapet på Twitter at en 45-fots båt er gått på grunn mellom Valsnes og Tarva i Ørland kommune. Fem personer ble reddet opp i helikopter.

Redningsselskapet har delt dette bildet av hendelsen på Twitter torsdag kveld.  Foto: Redningsselskapet

Nyheter

Redningsskøyta RS Stormbull var på stedet, skriver Redningsselskapet i Twitter-meldingen.

- En 45 fots fritidsbåt har gått på grunn ytterst i Trondheimsfjorden mellom Valsnes og Tarva, skriver selskapet.

- Det skal være flere personer om bord. Redningsskøyta melder om vanskelige forhold. Prøver evakuering via skøyta, men det er bedt om bistand fra helikopter, heter det videre i meldinga.

Redningsskøyta prøvde flere ganger å komme bort til havaristen, men lykkes ikke.

- Redningsmann om bord

En redningsmann fra fartøyet svømte bort til havaristen og kom om bord. Han Bisto redningshelikopter fra 330-skvadronen i arbeidet med å berge totalt fem personer som var om bord i fritidsbåten.

Operasjonsleder Roger Mogstad i Trøndelag politidistrikt sier til NTB at de fikk melding fra Hovedredningssentralen Sør-Norge om situasjonen klokken 19.45.

– Det er Hovedredningssentralen som drifter redningsaksjonen, sier Mogstad.

Redningshelikopteret på stedet like før klokka 22.00 torsdag.  Foto: Redningsselskapet

- Reddes fra helikopter

NRK skriver klokka 21.48 at de får opplyst fra Hovedredningssentralen at redningshelikopteret fra Ørland er på stedet og er i ferd med å heise folk opp.

Adresseavisen opplyste at Redningsskøyta var på stedet 21.30.

Det er mye vind i området. Fosna-Folkets reporter ved Valsfjorden forteller at det har vært mye vind i området hele kvelden, med sterke vindkast. I en video Redningsselskapet har publisert fra redningsarbeidet på sin Twitter-konto har lyden av vind som tar kraftig og vesentlig bølgeaktivitet i området.

Her reddes den første personen opp fra fritidsbåten.  Foto: Redningsselskapet

- Har landet trygt

Klokka 22.29 opplyste Hovedredningssentralen til Fosna-Folket at fem personer er heist opp i Sea king-redningshelikopteret fra Ørland flystasjon.

- Alle de fem er heist opp og landet nå på Ørland for to-tre minutter siden, sier Trond Bjørnøy ved HRS Sør til Fosna-Folket.

- Jeg har forstått det som det var kraftig vær der på hvordan redningsskøyta har hatt utfordringer. Det er godt vi hadde redningshelikopteret på Ørland, sier Bjørnøy.

Hovedredningssentralen opplyser på Twitter at også deres redningsmann ble løftet opp av helikopteret og landet på Ørland flystasjon.

- Evakueringen gikk fint i følge skipsfører på redningsskøyta. Skøyta prøver å dra løs havarist på flo sjø, skriver Redningsselskapet i meldingen.