Fanget årets første laks: – Ble tatt i ordentlig dritvær

Årets første laks i Stordalselva i Åfjord ble fanget under ett døgn ut i laksesesongen.

Laksesongen er i gang. Her fra Stordalselva i Åfjord i 2016  Foto: Kim Roger Asphaug

Nyheter

Frode Lægran fra Steinkjer tok den første laksen klokken 20 fredag. Den ble tatt utenfor Åfjord Laksecamping.

– Fisken ble tatt på flue i ordentlig dritvær. Snøkavet stod tett og det blåste en hel del. Ble ikke stående lenge etter fisken var tatt, da neglbiten meldte seg for alvor, sier Lægran til Fosna-Folket.

Han anslå at han hadde fisket i cirka én time da han dro opp laksen.

Da Fosna-Folket snakker med fiskeren har han fått fisken, som veide to kilo i fryseren, og hadde dessverre ikke et bilde å vise frem.20 fiskere

Nettstedet Scanatura viser at Rolf Larsen var andremann til å få en laks i elva, mens Snorre Knutsen kapret tredjeplassen. Begge fiskene ble fanget under syv timer etter den første.

Knutsens, som du kan se på bildet under, veide fire kilo, mens Larsens endte opp på tre og en halv.

Snorre Knutsen fanget den tredje laksen i Stordalselva. Den ble fanget på flue i Støvelfossen, 16. mai klokken 03.00. Den veide 4 kg.  Foto: Privat

Hallgeir Stjern, leder for Stordalselva og Nordalselva Lakseforvaltning, sier at han har sett omlag 20 fiskere i elva.

– Oppe i selve elva tror jeg det var 12 stykker i går, og så er det noen som fisker nedenfor Mælan bru. Der vil jeg tro det er en fem-seks stykker, sier han til Fosna-Folket.

– Overraskende positivt

Han sier at årets første fisk ikke ble tatt veldig raskt. Da var det heller noe annet som gjorde situasjonen mer uvanlig.

– At vi har tatt laks første døgnet er vi vant til, men vi er ikke så vant med snø helt nede i elvekanten. Vi forventet egentlig at det ikke ble en god start på sesongen.

Stjern er således fornøyd med starten på årets laksesesong.

– Det er overraskende positivt, ut ifra temperatur i luft og i vannet. Det at det er tatt opp tre lakser så langt er bare positivt, men overraskende når snøen ligger helt nede i elvekanten. Det er artig, og en fin start på sesongen. Det forteller ganske mye, at sesongen kan starte 15. mai og laksen er der og vil ta agn, sier han.