Flyruta får mellomlanding på vei til Oslo

Air Leap, som flyr mellom Ørland og Gardermoen, gjør omfattende endringer i rutetilbudet siden antall passasjerer har gått betydelig ned som følge av koronaviruset.

En av Air Leaps fly på Ørland lufthavn.  Foto: Jakob Ellingsen

Nyheter

Det gjør at flyselskapet fra 1. april til og med 31. mai vil mellomlande i Røros på vei mellom Fosen og Oslo.

Endringene i rutetilbudet er midlertidige, opplyser Ørland lufthavn, som eies og drives av Ørland kommune.

- Vi må ikke glemme at ruten Ørland – Oslo drives uten støtte fra staten. I den situasjonen verden og landet nå er inne i ser jeg faren for at vi uten Air Leaps midlertidige omlegging kunne mistet flytilbudet, sier Ørland-ordfører Tom Myrvold (H).

- Av hensyn til både passasjerer og ansatte er jeg glad for at Air Leap i en så vanskelig periode som vi nå er inne i kan opprettholde flytilbudet seks dager i uken mellom Ørland og Oslo, sier lufthavnsjef Tor Sakariassen i Ørland kommune.

Langt færre avganger

De nærmeste to månedene opprettholder Air Leap flyginger seks ganger i uka, men reduserer antall avganger vesentlig.

Det planlagte rutetilbudet er en avgang om morgenen og en om kvelden fra Ørland til Oslo på hverdager. En senere morgenavgang fra Oslo til Ørland og en avgang på ettermiddagen er også planlagt. Lørdag er det ikke planlagt flyruter, mens et fly søndag ettermiddag flyr fra Ørland til Oslo via Røros og så tilbake igjen senere på ettermiddagen.

Lenger flytid

Med Mellomlanding på Røros er tiden fra avgang fra Fosen til landing i Oslo satt opp til å være i underkant av to timer.

Ørland kommune skriver i pressemeldingen at det er samarbeid mellom flyselskapet, Ørland flystasjon og Ørland kommune som gjør at flytilbudet mellom Fosen og Oslo nå opprettholdes tross de omfattende reiserestriksjonene regjeringen har innført for å begrense koronasmitte.

Bygger lufthavn

Arbeidet med Ørland kommunes nye terminalbygg på den sivile lufthavna er godt i gang. På grunn av nye sikkerhetstiltak og gjerder rundt Ørland flystasjon, må kommunen endre på flyfasilitetene for at sikkerhetskravene ivaretas.

Den store økningen i antall passasjerer etter at Air Leap tok over tilbudet og har fløyet flere avganger gjør også at det er behov for mer plass.