Spurte departementet om vindkraft-båt kunne legge til

26. mars kommer den første båten med utstyr til utbyggingen i vindparkene i Åfjord til kai. Ordfører Vibeke Stjern (Ap) sier at Åfjord kommune følger nøye med under koronasituasjonen.

Illustrasjonsbilde fra den første vindtransporten som ankom Monstad kai i forbindelse med vindtransporter i fjor.  Foto: privat

Nyheter

- Den første båten kommer med losseutstyr til fremtidige vindtransporter. 6. april kommer en båt med komponenter til vindturbiner. En ytterligere båt kommer 17. april, sier Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap).

Hun forteller at kommunen har vært i kontakt med Olje- og energidepartementet og utbyggeren for å følge opp utbyggingsprosjektet samtidig som landet omfattes av omfattende koronarestriksjoner.

Det betyr at vindparkutbyggingene i Åfjord kommune så langt skal bygges ut etter planen.

- Følger nøye med

Staten har signalisert tydelig at varer og tjenester skal gå som vanlig så langt det lar seg gjøre, så fremt koronarestriksjonene regjeringen har innført følges. Omfattende bygningsprosjekter av alle slag berøres rundt i landet.

- Vi har en god og konstruktiv dialog med de andre aktørene for utbyggingen. Vi har oversikt over transportene som kommer. Staten har tydelig sagt at arbeidsfolk som overholder koronareglene får komme inn, sier Stjern.

- Vi følger nøye med på situasjonen. Jeg tror det er mange kommuner også følger store påbegynte prosjekt nøye i disse koronatider, sier Stjern.

- Kommunen kan stille strenge krav for smittevernarbeid. Vi vil følge situasjonen tett, sier Vibeke Stjern.