Forsvarsansatt fosning har fått påvist koronasmitte

En person i 20-årene som bor i Ørland kommune, men som har vært utenfor Fosen den siste tiden, har fått påvist koronasmitte, bekrefter 132 Luftving til Fosna-Folket

Hovedkvarteret på Ørland flystasjon.   Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret

Nyheter

- En av våre ansatte har fått påvist koronasmitte. Personen i 20-årene har ikke vært på Fosen i perioden med koronasmitte og befinner seg utenfor Fosen i dag, sier stabssjef og nestkommanderende i 132 Luftving, Michael Bottenvik-Hartmann, til Fosna-Folket.

Han opplyser at alle de som har hatt nærkontakt med fosningen har blitt kontaktet av helsevesenet der vedkommende nå befinner seg fo roppfølging.

- Påvirker ikke aktiviteten

Bottenvik-Hartmann sier at tiltakene 132 Luftving har gjennomført i forbindelse med koronasituasjonen gjør at de skal klare å ivareta smitte inne på Ørland flystasjon og operere som normalt samtidig.

- Vi har vært forberedt på muligheten for smitte blant vårt personell. Dette har vi gode rutiner på slik at det ikke vil gå utover vår aktivitet, sier oberstløytnanten.

- På bedringens vei

132 Luftving har personell som tjenestegjør flere steder i landet. Hovedbasen er Ørland flystasjon, men ansatte i ulike roller har oppgaver eller utdanning mange steder i landet.

- Den smittede personen er på bedringens vei. Vedkommende vil komme tilbake i tjeneste etter at de helsemessige begrensningene etter påvist korona-smitte er fulgt opp, sier Michael Bottenvik-Hartmann.