Tredje korona-smittet fosning innlagt på sykehus

Så langt mandag er det ikke påvist nye korona-tilfeller i Fosen. En tredje fosning som har testet positivt på viruset er innlagt på sykehus.

Illustrajonsbilde av St. Olavs hospital i Trondeheim.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

- Tre pasienter fra Ørland kommune med påvist korona-smitter er lagt inn på sykehus. Så langt jeg vet er disse fortsatt innlagt. Det er ikke automatikk i at kommuneoverlegene får beskjed om utskrivelse av pasienter, men jeg har tett dialog med fastlegene i kommunen, skriver kommuneoverlege Siw-Lindia L. Ledsaak i en epost til Fosna-Folket mandag formiddag.

Seks ørlendinger, en åfjording og en indre-fosning som ikke har vært på Fosen på flere uker har så langt fått stadfestet koronasmitte.

Tre av ørlendingene som har fått påvist smitte har vært innlagt på St. Olavs hospital.

Uavhengige tilfeller

De fire første smittetilfellene i Ørland kommune er uavhengige, der ingen av de smittede har hatt kontakt med hverandre før de er smittet.

Ørland kommune har bekreftet at minst en av disse fire personene må ha blitt smittet i Ørland kommune, og at smittekilden ikke er kjent.

Alle som har vært i nærkontakt settes i karantene, og syke nærkontakter testes for koronasmitte.

De to neste påviste smittetilfellene er gjort nettopp hos nærkontakter av andre med påvist smitte som har vært syke og derfor blitt testet.

Smittesporingsarbeid

Kommunen har satt i gang omfattende smittesporingsarbeid og har tatt kontakt med alle som har vært i nærkontakt med en persons som er smittet.

Ledsaak forteller at man da går i detalj tilbake i tid og kartlegger alle som har vært i nærkontakt med personen inntil ett døgn før pasienten ble syk.

- Det gjøres fortsatt selv om bildet er blandet med tanke på hvor smitten kommer fra, sier Ledsaak.

Ingen nye i Fosen

Per mandag er det ikke registrert nye korona-tilfeller på Fosen. Det får Fosna-Folket opplyst av ordførere og kommunenes nettsider.

Dermed har ingen fått påvist korona-smitte i løpet av helga.