To korona-smittede fosninger er innlagt på sykehus

Leder for kommunikasjonsenheten i Ørland kommune, Skjalg Ledang, bekrefter til Fosna-Folket fredag ettermiddag at to av de fire korona-smittede i Ørland kommune er innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim.

Illustrajonsbilde av St. Olavs hospital i Trondeheim.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

- Det er ikke påvist nye smittetilfeller etter de to personene som fikk konstatert korona-smitte i går. Det betyr at fire personer har fått påvist koronasmitte i Ørland kommune, sier Skjalg Ledang, som er leder for kommunikasjonsenheten i Ørland kommune.

Tidligere fredag ettermiddag skrev Ørland kommune i en pressemelding at ingen av de fire korona-tilfellene i kommunen virker å ha noen sammenheng.

Minst ett av de fire tilfellene gjelder en person som har blitt korona-smittet i Ørland kommune.

På sykehus

Ledang bekrefter at to av de fire smittede personene fra Ørland kommune er innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim.

Han kan ikke gå inn på hvilke personer det gjelder av personvernhensyn.

En mann i 50-årene, en person i 70 årene og to personer i 20-årene har fått påvist korona-smitte i kommunen.

Status i Åfjord

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) forteller at kommunen har hatt økt korona-testing etter at en kvinne ansatt i helsesektoren fikk påvist koronasmitte tidligere denne uka.

- Det ble tatt over 15 prøver av personer som har hatt nærkontakt med denne personen. Vi har fått tilbake de fleste prøvesvarene. Alle så langt er negative og viser ingen smitte. Det er veldig flott ettersom flere av disse personene har hatt pasientkontakt med folk i Åfjord, sier Stjern.

Ordføreren forteller at kommunen har laget et eget sporeteam for å følge opp hvor smitten kan komme fra slik at de andre helseansatte i kommunen kan ha fokus på sine oppgaver.

- Vi har også god oversikt over situasjonen i norddelen av kommunen. Det er veldig viktig, sier Stjern.

Status i Osen

Osen-ordfører John Einar Høvik (Ap) forteller Fosna-Folket at det fortsatt ikke er påvist smitte i Osen kommune. Nå er det tatt to smitteprøver i kommunen.

- To personer i helsesektoren er i karantene på grunn av reiser. Det virker ikke som det er så mange som har andre typer luftveisproblemer som kan være korona, forkjølelse eller influensa i Osen nå, ifølge kommunelegen, sier Høvik.

Ordføreren mener Osen har forberedt seg godt på at koronaviruset trolig kommer, og kan komme raskt når det først kommer.

- Jeg vil skryte av alle som står på og følger opp med tiltak som er med på å forebygge smitte. Belastningen kan bli stor om smitten slår ut for fullt. Det er positivitet og vilje for å se etter løsninger og gjøre endringer, sier Høvik.

Status i Indre Fosen

Ordfører Bjørnar Buhaug (Sp) sier til Fosna-Folket fredag ettermiddag at det ikke har vært behov for så mange koronatester de siste dagene.

Kommunen har ifølge ordføreren fått 50 negative koronatester og venter på svar på fire smitteprøver.

- Vi har ikke grunnlag for å si om koronaviruset er til stede i Indre Fosen eller ikke. Det vil ikke være en overraskelse om det allerede er her.

Han sier at kommunen har brukt uka godt på å ruste opp og være klare dersom smitten skulle påvises i Indre Fosen.

- Vi er klare. Det har vært strenge restriksjoner for hvem som skal testes. Disse er myket opp litt de siste dagene der det er noe lavere terskel for å teste andre innen kritiske samfunnsfunksjoner utover de i helsesektoren, sier Buhaug.