Stanser bussruter

Alle skoleruter på Fosen legges ned fra mandag 23. mars og inntil videre. Samtidig varsles det om endring i hurtigbåt- og ferjetilbudet.

Illustrasjonsbilde av AtB-busser på parkeringsplass.  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Det skriver AtB i en pressemelding.

«For å ha sjåfører i beredskap i perioden som kommer og dermed kunne tilby et forutsigbart kollektivtilbud, endrer vi rutetilbudet for buss og trikk fra 23. mars. Med dette vil vi også unngå å kjøre tomme busser når omfanget av passasjerer er redusert dramatisk,» skriver de.

Alle rene skolelinjer for grunnskole og videregående skole i hele Trøndelag innstilles. Disse er merket med «S» i rutetabellene. Noen enkeltlinjer vil fortsette driften, men ingen av de er på Fosen.

– Beklager ulempene

Også avgangene på ordinære regionlinjer som er merket med «S» vil bli innstilt. Unntaket her er linje 595 Reppkleiv – Roan, skriver AtB.

«Avgang 07:40 fra Nordskjør, med retur 13:45 fra Sør Roan skole. Avganger er merket S, men vil gå som normalt,» står det på selskapets nettsider.

– Kollektivtilbudet er en samfunnskritisk tjeneste som skal opprettholdes slik at de som har behov for transport kommer seg dit de skal. Når vi likevel justerer tilbudet, handler det i stor grad om å sikre at vi har sjåfører og mannskap nok til å betjene linjene slik at vi kan levere et forutsigbart tilbud, sier Grethe Opsal, direktør for kommunikasjon og drift i AtB, i pressemeldingen.

– Vi beklager ulempene dette medfører for passasjerene våre, men ber om forståelse for at vi må ta disse grepene i denne helt spesielle situasjonen.

Endring i hurtigbåt og ferje

AtB varsler også at det vil komme endringer i tilbudet for hurtigbåt og ferje, men at det ikke er klart hva dette er enda.

«For båt og ferje vil det også bli endringer i rutetilbudet, men det jobbes fremdeles med detaljer knyttet til dette. AtB og rederiene vil komme tilbake med informasjon,» skriver de.

Selskapet oppfordrer alle kunder til å holde seg oppdatert på selskapets nettsider.