To til har fått bekreftet korona-smitte

Ørland kommune skriver i en pressemelding torsdag ettermiddag at to personer har fått bekreftet korona-smitte i kommunen.

Illustrasjonsbilde av Ørland rådhus i Bjugn sentrum.  Foto: Emilie Sofie Olsen

Nyheter

Ørland kommune skriver at begge de to smittede er i 20-årene.

Kommuneoverlegen har tatt kontakt med koronateamet for å følge de to personene opp.

Det betyr dermed at det så langt er fire personer i Ørland kommune som har fått påvist korona så langt.

- Dett er ikke en uventet utvikling, og viser at det er viktig å opprettholde tiltak som bidrar til å begrense smittespredning, sier ordfører Tom Myrvold (H) i pressemeldingen.

- Venter flere prøver

Myrvold sier til Fosna-Folket at Ørland kommune venter svar på flere korona-prøver av kommunens innbyggere i løpet av kvelden.

- Det er en konsekvens av at flere har blitt testet at vi har fått flere prøveresultater. En god del helsepersonell er testet nylig i tillegg til prøver tatt av de som har hatt kontakt med ørlendingene som alt har fått bekreftet smitte, sier Myrvold.

- På en måte har det vært forventet at vi kunne få flere positive prøver i tråd med utbredelsen av smitte andre steder. Som alltid handler arbeidet nå om å fortsette å få brutt smittekjeden tidligst mulig og å tilby best mulig hjelp til de som er smittet, sier ordføreren.

- Vurderer ytterligere tiltak

Myrvold sier at kommunen fortsatt vurderer ytterligere tiltak av ulike slag dersom det skulle være nødvendig.

- Det er hele tiden snakk om avveining av effekt og ulemper, sier Myrvold.

Ordføreren forteller at kommunen har lagt gode planer for å kunne håndtere mange smittetilfeller samtidig. De har også mulighet for å bemanne opp korona-teamet til å håndtere større aktivitet dersom det er nødvendig.

- Kommunen er i gang med å ta kontakt med de som har vært i nærkontakt med de to som nå har fått stadfestet koronasmitte, og å gjøre smittesporende arbeid, sier Myrvold til Fosna-Folket.