Bekreftet smitte i ny Fosen-kommune

Åfjord kommune skriver i en pressemelding at en person har testet positivt på koronaviruset i kommunen.

Illustrasjonsbilde fra sentrum i Åfjord.  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Åfjord kommune skriver i pressemeldingen at de seint tirsdag kveld fikk bekreftet at en innbygger i kommunen har testet positivt for koronaviruset.

Det er den første positive testen i kommunen og det andre tilfellet med smitte som er bekreftet på Fosen. Det andre tilfellet ble også bekreftet tirsdag kveld, da i Ørland kommune.

Tidligere er en indre fosning som har vært og er i en annen kommune utenfor Fosen fått påvist smitte.

Kvinne

Kommunen opplyser at det er en kvinne som har fått bekreftet smitte. Hun er hjemme i isolasjon.

Kvinnen har milde symptomer og ivaretas av kommunen og helsepersonell.

Kommuneoverlegen i Åfjord kommune har sent tirsdag kveld, 17. mars, fått bekreftet at en innbygger i Åfjord kommune har testet positivt for koronaviruset Covid-19.

Dette er den første positive testen som er påvist i kommunen.

– Kommunen fikk sent i går kveld bekreftelsen på koronasmitte i Åfjord. Vedkommende det gjelder følges opp og ivaretas. Kommunen har startet et målrettet arbeid for å spore smittekilden. Det samme gjelder dem kvinnen har vært i kontakt med. Personer som har vært i nærkontakt med personen kontaktes, og nødvendige tiltak iverksettes. Kommunen har også et tett samarbeid med Folkehelseinstituttet, sier kommuneoverlege Niels Stagegaard i pressemeldingen.

Ansatt i helsesektoren

Åfjord kommune skriver i pressemeldingen at den smittede er ansatt i helsesektoren i Åfjord kommune.

Alle de ansatte som vedkommende har vært i kontakt med er satt i karantene, skriver kommunen i pressemeldingen.

De opplyser at helsearbeideren har hatt lite kontakt med brukere av tjenestene de siste dagene, og at brukerne som har vært i kontakt med kvinnen blir fulgt opp.

– Forventet

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) sier at det var forventet at de ville få positive smitteprøver i Åfjord. Hun har tidligere denne uka sagt til Fosna-Folket at de har regnet med at det har vært smitte i bygda.

– Dette er ikke overraskende, noe vi også tydelig har kommunisert til innbyggerne, både via hjemmesider og SMS. Det er viktig at hver og en innretter seg som om man er smittet. Det er den eneste måten å stoppe viruset på, sier Stjern i pressemeldingen.

Ikke påvist i Indre Fosen

Indre Fosen-ordfører Bjørnar Buhaug (Sp) opplyser til Fosna-Folket at det per onsdag formiddag ikke er positive prøveresultat der koronasmitte er bekreftet i Indre Fosen så langt. Det betyr ikke at det ikke finnes koronasmitte i kommunen, men at det ikke er bekreftet så langt.

Buhaug opplyser at 46 personer i kommunen er testet så langt, og at man venter på svar på 11 av disse prøvene.