Har bekreftet koronasmitte på Fosen

Ørland kommune skriver i en pressemelding tirsdag kveld at en mann i 50-årene i Ørland kommune har fått påvist koronasmitte.

Illustrasjonsbilde av Fosen medisinske senter. Mannen som har fått påvist koronasmitte sitter i hjemmekarantene.  Foto: Jakob Ellingsen

Nyheter

- Ørland kommune fikk i kveld beskjed om et positivt prøveresultat hos en av våre innbyggere. Et omfattende smitteoppsporingsarbeid er startet, sier kommuneoverlege Siw-Lindia L. Ledsaak i pressemeldingen.

Dette er den første positive testen for koronasmitte på Fosen.

En person folkeregistrert i Indre Fosen kommune har tidligere fått påvist smitte, men vedkommende har ikke vært i regionen på flere uker.

Kontakter berørte

Ledsaak sier i pressemeldingen at de som har vært i nærkontakt med den smittede vil bli kontaktet.

- Dette vil ta noe tid. Personer som har vært i nærkontakt med den smittede vil bli kontaktet. Kommunen har tett kontakt med Folkehelseinstituttet, sier Ledsaak.

Kommunen opplyser at den smittede personen er en mann i 50-årene. Han er isolert i hjemmet sitt i Ørland kommune og følges opp av helsepersonell.

Er forberedt

Tidligere tirsdag sa Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) til Fosna-Folket at han var overrasket over at man ikke hadde fått konstatert koronasmitte i Ørland kommune tidligere.

Ørland kommune satt krisestab allerede 2. mars for å forberede seg på situasjonen og for å forebygge smitte.

- Selv om vi som kommune har tatt i bruk strengere virkemidler for å forebygge smitte enn tilfellet har vært mange andre steder i landet, så har vi vært klar på at viruset før eller senere ville bli påvist i kommunen, sier Myrvold i pressemeldingen tirsdag kveld.

Opprettholder tiltak

Ørland kommune har innført en rekke tiltak, deriblant hjemmekarantene for mange som kommer til kommunen fra områder i landet der det har vært påvist koronasmitte i en viss andel av befolkningen.

Myrvold sier at den påviste smitten viser at det er nødvendig å ta forholdsregler, og at kommunen opprettholder sine tiltak.

- Det er viktig at alle fortsetter å ta sine forhåndsregler for å redusere smittefaren. Ørland kommune vil fortsette sitt beredskapsarbeid knyttet til koronaviruset, sier Myrvold.