Samvirkelagsbestyrer i korona-karantene

Servicenæringene i Åfjord var lørdag preget av korona-situasjonen. Coop-bestyrer Walter Solberg er i hjemmekarantene. –Det går greit når du har flinke medarbeidere, sier Solberg.

Jehad Muhammad og Khaled Audi slår i hjel tid på kafe Bjørnør. De har plassen for seg selv.   Foto: Snorre Berg

Nyheter

Coop Stokkøy er det stillere enn vanlig. På bakrommet pleier det vanligvis å være fullt rundt elleve. Lørdags formiddag er det ingen der da, men etter hvert kommer noen sjeler sigende.

Når Fosna-Folkets utsendte kommer til butikken, er det datter av bestyrer Walter Solberg som rydder snø utenfor. Far Walter er i hjemmekarantene etter at han var på tur med Kielferga.

– Jeg klarerte turen med Coop sentralt før vi dro, men så ble reglene strammet inn, sier bestyreren.

Hilde Solberg måker snø utenfor samvirkelaget på Stokkøya. Far Walter er bestyrer, men er for tida i karantene og har hjemmekontor.   Foto: Snorre Berg

Han ser det går greit. Han utfører administrativt arbeid hjemmefra. Annet forefallende arbeid får de andre ansatte unna.

– Når du har dyktige medarbeidere er det ikke noe problem, sier bestyreren.

Hilde Solberg har fått jobben med å kjøre ut varer til dem som er karantene. Det gjelder faren og mora samt onkel og tante.

– Vi må hjelpe hverandre når vi kan, sier hun.

Bakrommet på Coop Stokkøy lørdag formiddag. På denne tida pleier det å fylles opp med folk her.   Foto: Snorre Berg

Rolig

På parken kjøpesenter er det også en rolig atmosfære. De som handler på matvarebutikken Kiwi slipper å stå i kø, og de som sitter i kassa unngår tidspress. Kaféen Bjørnør er også preget av den spesielle situasjonen.

Frisør Jehad Muhammed er en av dem som må stenge ned virksomheten. I stedet slår han i hjel tid sammen med Khaled Audi. De er de eneste som bidrar til litt liv på Bjørnør.

Krovert Ribwar Ahmed opplever en ganske rolig lørdag. Han bestyrer både kaféen Bjørnør på Parken kjøpesenter og Dijam Åfjordskroa.

– Jeg tror dette går bra, og jeg velger å tenke positivt, sier kroverten.

Krovert Ribwar Ahmed er optimist og tror at situasjonen roer seg etter hvert om alle innretter seg etter myndighetenes retningslinjer.   Foto: Snorre Berg

Begrense ærend

Han sier at dette er en influensaepidemi som angår alle, og at det gjelder å passe på. Hans kone og datteren Rosalin holder seg for det meste hjemme.

– Vi begrenser handling og andre ærend så mye som mulig, sier Ahmed.

Han sier at de forholder seg til de rådene som er gitt fra myndighetene.

– Jeg tror at hvis alle følger rådene, så vil dette gå bra. Vi må tenke positivt. Her på Dijam hadde vi bra besøk på fredag.

Jeg tror ikke det er nødvendig å tømme butikkene og hamstre. Folk må gjøre det som er rett, men de trenger ikke å gå rundt å være redde. Vask hender og følg vanlige hygieneråd. Livet går nesten som normalt. Vi kan ikke stoppe hele landet. Før eller siden vil det komme en vaksine, og livet vil bli som før, sier kroverten.