- Kommer til å gå hardt ut over oss som lever av dette

Profesjonelle travtrenere frykter for fremtiden, etter at alle løp fremover er avlyst på grunn frykt for koronasmitte.

Veronika Bugge er profesjonell travtrener på Fosen.   Foto: Kjell Dahle

Nyheter

Korona-tiltakene har fått øyeblikkelige konsekvenser for travsporten på Fosen. Det kan om kort tid få store følger for de som driver med sporten i regionen.

Spørsmål om tid

Veronika Bugge i Bjugn er den som driver størst av de profesjonelle trenerne i Fosen. Roar Walsøe og Monika Fremstad er to andre fremtredende trenere lokalt.

Bugge har nærmere 30 hester i trening fordelt på bruket hun har i Ervika og på Skoglund travbane.

- Dette kommer til å gå hardt ut over oss som lever av dette. Vi lever jo i stor grad av at hesteeierne får innkjørt penger i løp. Når dette nå faller bort blir det jo et spørsmål om tid før eierne ikke kan holde hestene i trenerstall, sier Bugge til Fosna-Folket.

Hun driver sin virksomhet som enkeltmannsforetak.

Bråstopp

Mandag er kjøringen på Leangen avlyst. Opprinnelig skulle syv Fosen-hester stille til start, blant disse milliontraveren Jardar tilhørende Petter Bakøy i Rissa.

De andre seks er, med sine eiere: Bork Mia, Bjørn Schei, Opphaug – Jan Livar, Liv Slåli Røstad og Jan Røstad, Vallersund – Lille Vilma, Wenche Hovde Westberg, Bjugn – Rampungen, Veronika Bugge, Bjugn – Synjo Star, Roar Walsøe, Bjugn og Acers Poppey, Trude Pettersen, Bjugn.

Til 26. mars

Varselet om avlysningen kom fredag ettermiddag fra daglig leder Robert Jakobsen i Leangen travbane.

I første omgang er det er besluttet at alle norske travløp stoppes fra og med fredag 13. mars og til 26. mars.

«Konsekvensene for Leangen travbane og travsporten er selvsagt store, i likhet med mange andre virksomheter. Hvor tungt det rammer oss er det foreløpig tidlig å si, men at situasjonen har gått fra vondt til mye verre i et allerede utfordrende år, det er det ingen grunn til å stikke under en stol», skriver Jakobsen.