Fosning har fått påvist koronasmitte

Indre Fosen kommune opplyser at en person folkeregistrert i Indre Fosen kommune, som ikke har vært i kommunen på tre uker har fått påvist koronasmitte i en annen kommune i Norge.

Illustrasjon av koronaviruset covid-19 laget av Center for disease control (CDC) i USA. Viruset får navnet sitt etter piggene som stikker opp og her er fargelagt.   Foto: Alissa Eckert, MS, Dan Higgins, MAMS

Nyheter

- Det positive prøvesvaret kom i går kveld. Personen oppholder seg utenfor kommunen og har gjort det de siste tre ukene og gjør fortsatt det, sier ordfører Bjørnar Buhaug (Sp) til Fosna-Folket.

Personen skal ifølge ordførerern ha milde eller ingen symptomer på det nåværende tidspunktet.

Vedkommende får helsehjelp i en kommune utenfor Fosen.

- Det er dialog på tvers av kommunegrensene. Det er ingenting som tyder på at personen har vært i Indre Fosen og derfor kan ha hatt kontakt eller smittet andre i kommunen, sier Buhaug til Fosna-Folket.

I karantene

Den koronasmittede fosningen befinner seg nå i karantene i kommunen utenfor Fosen. Vedkommende vil bli sittende i karantene der og vil ikke bli flyttet.

Ettersom fosningen er folkeregistret i Indre Fosen kommune vil personen i mange kartløsninger ulike medier har for hvor det er koronasmitte i landet trolig vise at det er en person som er smittet med korona-virus på Fosen.

- Vi følger situasjonen i dialog med kommunen der den smittede indre-fosningen befinner seg, sier Bjørnar Buhaug.

Rådmann Rune Leirset bekrefter til Fosna-Folket fredag morgen at den ene personen som ble testet for viruset i Osen kommune ikke har fått påvist smitte i sin prøve.

Nettisder var nede

I 11.20-tiden erfarte Fosna-Folket at Folkehelseinnstituttets (FHI) nettsider nede. Klokken 12:50 meldte FHI på Twitter at sidene deres med omfattende koronainformasjon igjen var tilgjengelig.

Helse-Norge sine nettsider gir også offentlig informasjon med spørsmål og svar om korona-viruset på sine nettsider.