Mobilnettet slått ut av lynet

Lynnedslag i basestasjon på Brandsøya i Åfjord kommune gjør at innbyggerne i deler av kommunen er uten mobildekning og internett.

Brandsøya i Åfjord kommune. Her ligger basestasjonen som har blitt truffet av lynet.  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Lørdag skrev Fosna-Folket om det kraftige tordenværet med unormalt mye lynnedslag langs kysten av Trøndelag. En av våre lesere har søndag tipset oss om at innbyggere i Roan sentrum har vært uten mobildekning og internett siden lynnedslag fredag kveld.

- Må kjøre ut av Roan for å få dekning

- Vi må kjøre ut av Roan for å få dekning. Vi har vært uten dekning siden fredag kveld etter lynnedslag, går tipset ut på.

Også sykeheimen i Roan er uten forbindelse.

- Det er brudd i mobilnettet på Roan sentrum og sørover- dette rammer også sykeheimens telefonlinjer . Det er ikke mulig å ringe inn til sykeheimen PR nå - men sykeheimen har Satelitt telefon og kan dermed ringe ut ved behov. Våre beboere blir godt ivaretatt.
Vi håper at feilen snart er rettet, og henstiller til at folk flest har et ekstra øye til naboer og bekjente som ikke har telefonforbindelse, skriver sykeheimen i en melding på sin Facebookside.

Forsøker å rette feilen

Da Fosna-Folket tar kontakt med Telenor søndag, får vi opplyst at det er lynnedslag i en basestasjon i Roan som er årsaken til problemene.

- Det er riktig at det er en feil i området. I en basestasjon på Brandsøya har det vært lynnedslag. Vi har sendt ut entreprenør for å se på og forsøke å rette opp feilen, sier informasjonssjef Roald Orheim.

Påvirker mobiltrafikken

Orheim opplyser at det også er Telenor også har registrert en feil i Stokksund som kan påvirke mobiltrafikken.

- Der vet vi ikke helt hva som er feil, men vi har også sendt entreprenør ut dit. De to feilene påvirker nok mobiltrafikken. Vi håper at vi skal klare å få rettet opp i dette snarest, sier Orheim.