Måtte redde katt som satt fast i vannrør

Det ble et noe uvanlig oppdrag for lovens lange arm tirsdag kveld.

  Foto: Politiet

Nyheter

Politiet på Fosen fikk nemlig melding om en katt som satt fast i et vannrør ved en adresse i Bjugn.

De fikk deretter bistand fra Vannverket, som fikk spylt katta ut av røret. En politipatrulje kjørte så katten til veterinær og den ble funnet ok, ifølge politiet.

Hørte mjauing

- Melder og sønn var ute og syklet da de høre mjauing. De lokaliserte mjauingen til å komme fra et vannrør ved veien. Et vannrør av typen som blir brukt ved tømming av kummer, sier politibetjent Jan Ivar Småvik ved Fosen lensmannsdistrikt.

Småvik forteller at politiet fryktet at katten var i dårlig form ut i fra lydene den gav fra seg.

- Det var fryktelig til mjauing, en stygg lyd som ikke hørtes bra ut. Røret var om lag fire meter langt, så det var ikke veldig langt, men katta satt fast. Vannverket kom til og fikk satt på trykk på vannet, og ut kom katta, gitt!

Katta så ganske pjusk ut da den var løs fra røret, men en politistudent forbarmet seg raskt over den og patruljen tok med katten til veterinær for å sjekke om den var chipet.

Politistudent Julianne Marie Løken tok seg godt av den pjuske katta etter at den var kommet fri fra vannrøret.  Foto: Politiet

- Forfrossen og kald

- Det var den ikke. Katta var forfrossen og kald, så den vekket morsfølelsen hos vår politistudent som tok seg av katten, sier Småvik.

Akkurat i det han har sagt det, får Småvik høre at eier er funnet.

- Nå fikk jeg høre at eier er funnet, det ble en lykkelig slutt på historien, sier Småvik.