Ikke nett før tidligst mandag ettermiddag

Indre Fosen kommune fikk torsdag beskjed om at mobilnettet skulle være tilbake på Bergmyran og Verrabotn 23. januar klokken 16.00.

Illustrasjonsbilde basestasjon.  Foto: Terje Dybnvik

Nyheter

Abonnenter til Telia sitt nett i dette området har vært uten nettforbindelse siden 4. januar. Telia har gjentatte ganger lovet nettet i gang igjen, men foreløpig har det ikke skjedd.

Ba om informasjon

Torbjørn Dahle i Indre Fosen kommune mener kommunen bør få beskjed når det er noe galt.

– Masta som antennen står montert i er kommunens. Jeg har vært i kontakt med Telia for å få oppdateringer om hva som skjer, opplyser han.

De siste dagene har kommunen fått god informasjon fra nettoperatøren.

Tilbakemeldinger

Onsdag 22. januar ble det opplyst fra Telia at årsaken til dekningsutfallet oppstod som følge av ekstremvær, hvor først strømmen forsvant fra området.

«Når strømmen kom tilbake var fortsatt våre basestasjoner nede. Etter gjentatte feilsøkinger i området viste det seg at en antenne hadde blåst ut av stilling og var defekt. Dette skjer heldigvis svært sjeldent. Så fort feilen ble oppdaget har vi gjort alt vi kunne for å få på plass en ny antenne» skrev Telia i en e-post til kommunen.

Utsatt på grunn av været

De lovte å komme tilbake med ny informasjon så fort de hadde det.

Torsdag kom så beskjeden om at estimert rettetid til 23. januar ble forskjøvet.

Begrunnelsen fra Telia var at ny antenne skulle monteres i løpet av fredag 24. januar.

Fredag kom det så ny beskjed om at på grunn av dårlig vær fredag, og dårlige værmeldinger lørdag og søndag var ny estimert rettetid satt til mandag 27. januar klokken 17.00.