Disse Fosen-bøndene er best i landet for andre år på rad

For andre år på rad har de 13 melkeprodusentene i Osen produsentlag greid det ingen andre produsentlag i Norge har greid, nemlig å levere 100 prosent feilfri melk gjennom hele året.

Fra venstre: Trond Storvoll, John Are Hagen, Tina Rånes, Morten Osen, Jenny Perline Nordmeland, Signe Lillian Nordmeland, Jørn Nordmeland og Anders Tinglum sittende med Kaja Elise (2) på fanget. Foran til høyre: Stig Elden  Foto: Siri Wold

Nyheter

Melka blir da til elitemelk, som er den høyeste kvalitetsmerkingen norske bønder kan få for sin råvareleveranse. Melka blir målt etter ulike kriterier som blant annet nivå av celletall, bakterienivå og frie fettsyrer. Melka må også være fri for medisinrester, noe som blir kontrollert ved hver eneste melkehenting.