Uværet langs kysten dreier retning: - Det er sterk kuling nå

Lørdag ettermiddag har vinden langs kysten av Fosen økt på fra liten til sterk kuling, spesielt nord i regionen. Nå dreier vinden retning.

Bølger og vind langs kysten av Fosen tidlig lørdag ettermiddag. Utover lørdagen og tidlig søndag ventes det også mye vind.  Foto: Jakob Ellingsen

Nyheter

- Det er sterk kuling på kysten av Fosen nå. Vi forventer at vinden vil ha dreid fra sørøstlig litt over på sørvestlig retning i løpet av ettermiddagstimene, sier Martin Granerød, som er vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt i Bergen.

Meteorologene har sendt ut et gult farevarsel på grunn av vinden langs store deler av kysten av landet.

Granerød forteller at det ikke ser ut som vinden vil øke spesielt mye mer utover kvelden og natten på Fosen.

Men det ligger an til kuling store deler av det neste døgnet.

Fronten passerer

Granerød forteller at dreiningen i vindretning fra sørøst til sørvest i løpet av lørdag ettermiddag og kveld kommer ettersom uværsfronten passerer forbi Fosen.

- Seint i kveld og i natt dreier været enda mer mot vest og vinden vil avta noe til vestlig stiv kuling på kysten, forteller meteorologen.

-Vinden vil fortsette som stiv eller sterk kuling utover morgendagen. Det er en god del vind i området nå, og den ser ikke ut til å bli voldsomt mye sterkere nå. Andre steder vil det komme opp i storm, sier Granerød.

- Det kan komme en og annen byge både i kveld og tidlig i morgen. Det ser ut som det er noe tordenbyger, men lynet ser ut til å gi seg før det kommer innover land, utdyper Martin Granerød.

Sterk vind også inn i landet

Ifølge yr.no's siste prognoser, ser det ut som vinden kommer til å være sterkest nordover langs kysten av Fosen fra Linesøya og Bessaker i Åfjord kommune i sør, til helt nord i Osen kommune i nord i Fosen.

På utsatte steder nord i Åfjord kommune og i Osen kommune kan det også komme opp i stiv kuling lenger inn i landet, også helt inn mot kommunegrensene mot øst, ifølge yr.no's siste prognoser.

Ute på sjøen langs kysten av Fosen ventes vind i liten storm styrke deler av kvelden og natten.