Hurtigbåtene tilbake i normal rute

Hurtigbåtrutene Trondheim-Vanvikan og Brekstad-Trondheim var innstilt torsdag morgen. Meteorologisk institutt forteller at været skal bli bedre utover torsdagen.

To hurtigbåtruter var innstilt torsdag morgen.  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Avgangen klokken 05.50 ble innstilt på grunn av værforholdene og FosenNamsos Sjø skrev at ruten ville bli holdt innstilt inntil videre som følge av det.

Klokken 08.30 kom selskapet med melding om at ruten vil gå som normalt fra klokken 09.45

Også den tidlige avgangen fra Brekstad til Trondheim ble innstillt. 06.15-avgangen ble isteden kjørt med ferje til Valset og innleid buss fra Valset til Trondheim.

Avgangen klokken 08.10 gikk som vanlig. Det melder FosenNamsos Sjø på sine nettsider.

Fly skal gå som normalt

Morgenflyet fra Ørland til Oslo torsdag, som opprinnelig var oppsatt klokken 07.30, ble innstilt.

Lufthavnsjef Tor Sakariassen opplyste til Fosna-Folket onsdag ettermiddag at passasjerene som skulle reise med morgenflyet, blir fløyet nedover fra Ørland til Oslo klokken 11.20 isteden.

- Flyet står i Oslo, og tar av som opprinnelig oppsatt klokken 09.45 torsdag. Så tar det med seg passasjerene som opprinnelig skulle reise med avgangen klokken 07.30, tilbake igjen, sa Sakariassen.

Han opplyser at Air Leap deretter vil følge opprinnelig oppsatt rute.

Flyselskapet innstilte onsdag sine avganger både til og fra Ørland Lufthavn.

Været blir bedre

Det var kraftig vind i løpet av natten som forårsaket innstillingene torsdag morgen.

– Det har vært bra med vind. Det har ligget på vestlig stiv til sterk kuling gjennom hele natta. Det ser ut som det har vært sterk kuling på det meste på Fosen, på fyrstasjonene rett utenfor Fosen har det vært liten storm. Det har også vært en god del tordenaktivitet, forteller statsmeteorolog Kristin Seter til Fosna-Folket torsdag morgen.

Været skal bli bedre utover torsdag og fredag, opplyser meteorologen.

– Heldigvis er vinden i minking. Vi får enda mindre vind utover formiddagen torsdag. Det minker til sør og sørvestlig bris, men kan være liten kuling på kysten. Det kommer byger med sludd og snø utover dagen, før det blir litt lettere vær i morgen, utover ettermiddagen, opplyser statsmeteorologen.