Vinden øker i styrke. Over 3500 var uten strøm på Nord-Fosen

På det meste var 3500 abonnenter uten strøm i Åfjord, Roan og Osen onsdag ettermiddag, ifølge nettselskapet Tensio.

Illustrasjonsbilde  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Feil i det elektriske nettet har ført til strømbrudd nord på Fosen, melder Tensio onsdag ettermiddag.

- 3500 abonnenter i Åfjord, Roan og Osen var uten strøm i en kort periode, på grunn av et utfall hos Statnett, sier Ole Marius Ingvaldsen i Tensio til Fosna-Folket ved 17-tiden onsdag.

Feilen ble ifølge Ingvaldsen rettet etter kort tid.

Ifølge en melding fra selskapet rett etter klokken 15 onsdag, var 436 abonnenter fortsatt berørt av strømbruddet. En drøy time senere hadde de fleste av disse fått tilbake strømmen. 77 abonnenter var ved 16.30-tiden fortsatt uten strøm, opplyser Tensio på sine nettsider.

- Vi jobber på for fullt med å rette feilen, sier Ingvaldsen.

Selskapet opplyser at strømmen trolig er tilbake klokken 18.30 onsdag. Rett etter klokken halv sju onsdag kveld, var fortsatt et 40-talls kunder nord på Fosen uten strøm.

Ved 19-tiden onsdag kveld, var til sammen over 100 abonnenter uten strøm to steder nord på Fosen, ifølge Tensios nettside. Feilen ble rettet rett før klokken 20. Da manglet kun fem abonnenter strøm. Disse hadde fortsatt ikke fått igjen strømmen ved 21-tiden onsdag kveld.

Kjente lynet på kroppen

Fosna-Folket snakket med Roger Eidshaug i Ansteinsundet i Roan i 15-tiden, onsdag. Da var det sterk vind og tordenbyger i området.

- Strømmen gikk akkurat. Det var som om jeg kjente lynet på kroppen. Vinden er helt grei foreløpig, men det blir spennende å se utover, sier Eidshaug til Fosna-Folket.

Strømbruddet slo ut en regional nettlinje eid av Statnett, og ga dermed flere følgefeil i området, slik at 3500 abonnenter på det meste, mistet strømmen onsdag ettermiddag, opplyser Ingvaldsen.

Buss for båt

Stormen førte onsdag til flere innstilte avganger for båt og fly fra Fosen.

FosenNamsos Sjø innstilte alle avganger mellom Trondheim og Vanvikan etter klokken 19 onsdag kveld.

Hurtigbåten som er satt opp fra Trondheim klokken 18.45 er innstilt, ifølge en trafikkmelding fra FosenNamsos Sjø. Det er også hurtigbåten er satt opp fra Brekstad klokken 20.00.

Det settes opp buss via Lensvik til Valset og med ferge Brekstad for 18.45-avgangen. For 20-avgangen fra Brekstad, bes passasjerene ta ferge fra Brekstad klokken 20.30 og buss videre fra Valset til Trondheim, ifølge trafikkmeldingen.

Også avgangen fra Trondheim til Brekstad klokken 21.00 er innstilt, ifølge FosenNamsos Sjø.

Hurtigbåten kommer heller ikke til å gå fra Brekstad til Trondheim torsdag morgen. Avgangen fra Brekstad klokken 06.15 er innstilt, ifølge en trafikkmelding.

Kansellerer flyvninger

Morgenflyet fra Ørland til Oslo torsdag, som opprinnelig er oppsatt klokken 07.30, er også innstilt.

Lufthavnsjef Tor Sakariassen opplyser til Fosna-Folket at passasjerene som skulle reise med morgenflyet, blir fløyet nedover fra Ørland til Oslo klokken 11.20 isteden.

- Flyet står i Oslo, og tar av som opprinnelig oppsatt klokken 09.45 torsdag. Så tar det med seg passasjerene som opprinnelig skulle reise med avgangen klokken 07.30, tilbake igjen, sier Sakariassen.

Han opplyser at Air Leap deretter vil følge opprinnelig oppsatt rute.

Flyselskapet innstilte onsdag sine avganger både til og fra Ørland Lufthavn.

- Sidevinden gjør at det dessverre er for farlig og vi kan hverken lande eller ta av, sier Olaf Strangeways i Air Leaps markedsavdeling.

Avgangen fra Ørland til Oslo klokken 14:45 ble innstilt. Også flyvningen fra Oslo til Ørland klokken 16:40 onsdag er kansellert.

Økning i vind

Vinden er ventet å øke utover onsdag ettermiddag ifølge Meteorologisk institutt.

– Det er en gradvis økning utover på ettermiddagen og kvelden, sier statsmeteorolog Magnus Haukeland til Fosna-Folket i 14-tiden onsdag.

– På kysten får vi nok opp i full til sterk storm, men det vil bli litt lavere innover. Vi har sendt ut gult farenivå på vindkast i Trøndelag. Der har vi satt mellom 30-35 i kastene. I ytre strøk kan det komme opp i 38 sekundmeter.

Men han kan komme med en liten gladmelding.

– Vinden vil minke gradvis i løpet av natta, sier Haukeland.

Flere innstillinger onsdag

Både hurtigbåten som skulle gå fra Trondheim klokken halv fem, og båten som opprinnelig skulle gå fra Brekstad rett før klokken fire onsdag ettermiddag, ble innstilt, ifølge selskapet.

Uværet sørget også for at Rute 800 fra Kristiansund klokken 12 var også innstilt. Det var også rute 805 fra Trondheim til Brekstad klokken 14:45.

Rute 800 fra Trondheim til Kristiansund var innstilt, men gikk som normalt klokken 12:15 mellom Trondheim og Brekstad.

Ingen avganger til Tarva

Hurtigbåten som skulle gått fra Kristiansund til Trondheim klokken 08:00 ble også innstilt.

Også fergeruten Dypfest - Tarva blir innstilt og kansellerer alle avganger i dag grunnet værforholdene. Det opplyser Vegtrafikksentralen midt på Twitter.

LES OGSÅ: Varsler full storm onsdag ettermiddag. Oppfordrer folk til å oppholde seg inne.

Har du bilder av uværet? Send oss dine stormbilder på redaksjonen@fosna-folket.no eller legg de ut på Instagram med taggen #fosnafolket.